Ikke tro at dette er en form for offentlig tjeneste. Foto: Forbruker-hjelpen.net
Ikke tro at dette er en form for offentlig tjeneste. Foto: Forbruker-hjelpen.netVis mer

Ikke akkurat forbrukerhjelp

I stedet får du mengder med spam.

En avsender som kaller seg Forbruker-hjelpen, sender nå ut e-post til tilfeldige nordmenn, men innholdet har lite med forbrukerhjelp å gjøre.

Forveksle derfor ikke navnet med Forbrukerrådet eller Forbrukerombudet, for Forbruker-hjelpen.net er en annonsebasert tjeneste som lokker med premier for å få e-postadressen din på sin liste over reklamemottakere.

Styr derfor unna dersom du ikke ønsker mengder med spam i innboksen din.

Mange klager

Forbrukerombudet har i lang tid fått klager fra norske forbrukere som får spam fra danske firmaer etter å ha deltatt i slike konkurranser og undersøkelser.

Selv om en rekke forskjellige navn brukes som avsendere av e-postene, som for eksempel Gratisbrevet.no, Forbruker-hjelpen.net, Fantastiskbillig.com, Pointshop.no eller Aktuelletilbud.com, har det vist seg at det er kun noen få danske selskaper som står bak.

Sendte spam - må punge ut!

Slik dokumenterer Forbruker-hjelpen.net hvem som vant forrige konkurranse. Foto: Forbruker-hjelpen.net
Slik dokumenterer Forbruker-hjelpen.net hvem som vant forrige konkurranse. Foto: Forbruker-hjelpen.net Vis mer


Mangler samtykke

Selskapene som står bak e-postene, har ikke fått uttrykkelig samtykke fra mottakerne til å sende ut slik markedsføring, slik loven krever.

Informasjon om at forbrukeren samtykker til å motta e-post fra selskapet, er gjerne gjemt vekk i de generelle avtalevilkårene for tjenesten. Og har forbrukerne først havnet på en e-postliste hos et av disse selskapene, er det så godt som umulig å melde seg av, ifølge Forbrukerombudet.

SE OGSÅ: Slik svarer en svindler

Artikkelen fortsetter under annonsen

Danmark ser på saken

Det er faktisk ulovlig å sende ut spam, og Forbrukerombudet har derfor kontaktet Forbrugerombudsmanden i Danmark slik at de kan gripe inn.

Forbrugerombudsmanden er godt kjent med mange av disse selskapene, og Forbrukerombudet avventer nå utfallet av danskenes saksbehandling.

Det har så langt ikke lykkes DinSide å få en kommentar fra selskapet som står bak.