<i>Foto: Ikea</i>
Foto: IkeaVis mer

Ikea tilbakekaller glassvasene Parodi og Apelsin

Ikea trekker tilbake to glassvaser, Parodi og Apelsin, etter flere meldinger om at vaser har knust under løfting og forårsaket kuttskader. Det er kun vaser fra en av deres leverandører som kalles tilbake.

Se nøye på vasene til høyre. Ikea har mottatt syv meldinger om kunder som har fått kuttskader fordi bunnen på en slik vase knuste under løfting - tilsynelatende uten grunn. Fem av disse kundene måtte behandles på sykehus.

Nå ber Ikea alle som har kjøpt glassvasen Parodi eller Apelsin fra leverandør nummer 18347 om å returnere vasen til sitt lokale Ikea-varehus, der de vil få refundert hele kjøpesummen.

For å unngå at vasen knuses og at det oppstår skade når den skal returneres, oppfordres kunder til å unngå å ta på - eller i nærheten av - bunnen, og pakke vasen godt inn før den fraktes.

Ifølge Ikea har undersøkelser vist at spenningen i glasset i flere vaser fra en bestemt av deres leverandører er høyere enn anbefalt. Dette øker faren for at glasset kan knuse, spesielt dersom det blir skadet av støt eller riper.

Spenningen i glasset reduseres ikke med tiden, derfor er det fare for flere lignende tilfeller og skader, skriver Ikea i en pressemelding.

Lik design, ulikt navn

De to vasene har likt design, men ulike farger. De er 70 cm høye, er 15 cm i diameter i bunnen, og de veier rundt 5 kilo. Parodi-vasene finnes i sort, hvitt og klart (til høyre) mens Apelsin finnes i rav, purpur og mørkegrønt. De har vært på markedet siden henholdsvis april 2004 og august 2006.

Ikeas logo, artikkelnummer og leverandørnummer er trykket på en hvit merkelapp under vasen. Leverandørnummere skal også stå på kundens kvittering. Det er kun vaser fra leverandør nummer 18347 som trekkes tilbake. Men er du usikker på hvem som har produsert din vase, kan du ta den med deg til ditt nærmeste Ikea-varehus.

- Vi aksepterer selvfølgelig retur dersom du ikke er klar over leverandøren, sier Christen Røhnebæk, kommunikasjonsrådgiver i Ikea.

Kilde: Ikea