IKEA tilbakaller sengebunner

IKEA tilbakekaller sengebunner til sprinkelsengene TASSA og SNIGLAR i størrelse 55 cm x 112 cm kjøpt i august 2005 eller senere.

Produksjonsfeil

IKEA har oppdaget en produksjonsfeil på sengebunnene på noen av barnesengene sine. Derfor ber de alle kunder som i august 2005 eller senere har kjøpt TASSA eller SNIGLAR sprinkelseng der sengebunnen er merket med "ID NO 15333" og "Made in Poland", om å returnere sengebunnen til sitt lokale varehus, hvor de vil få utlevert en ny.

Produksjonsfeilen som er oppdaget er at noen av sengebunnene fra en av IKEAs leverandører ikke er limt på riktig måte. Sengene oppfyller derfor muligens ikke kravene til belastningstesting i henhold til den europeiske sikkerhetsstandarden for sprinkelsenger, NS-EN 716.

Ingen uhell rapportert

IKEA presiserer i en pressemelding at ingen andre sprinkelsenger er berørt, og at de ikke har mottatt rapporter om uhell i forbindelse med de aktuelle sprinkelsengene.

- IKEA setter barnas sikkerhet i høysetet, og minstekravet er at alle våre produkter skal oppfylle gjeldende sikkerhetsstandarder. Vi beklager bryderiet dette medfører for kundene våre, sier Frode Ullebust, Informasjonsrådgiver på IKEA.

I tillegg til Norge er sengene solgt i Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Island, Nederland, Norge, Polen, Russland, Slovakia, Sverige, Storbritannia, Tsjekkia og Ungarn. Italia, Tyskland og Østerrike har bare solgt SNIGLAR sprinkelseng. Ingen andre land er berørt.

Sengebunnene på disse sprinkelsengene har en produksjonsfeil. Foto: IKEA. Vis mer