IKEA inviterte på middag

Torsdag 16. februar åpnet IKEA Slependen Norges største restaurant. For å feire begivenheten inviterte de alle kunder på middag.


Kjøttboller i brun saus

Menyen var en kjent og kjær klassiker: kjøttboller i brun saus. Med poteter og tyttebærsyltetøy. Nesten like gode som mors kjøttkaker. Barnemenyen var også gratis.

Anledningen var at det første byggetrinnet i IKEAs varehus på Slependen sto ferdig. Med ny barneavdeling, flere parkeringsplasser i parkeringshus, og altså: Norges største restaurant.

- Dette er en såpass stor markering for oss, at vi synes det var hyggelig å kunne markere det med å invitere våre kunder på middag, sier Preben Carlsen fra IKEA Slependens informasjonsavdeling.

Carlsen forteller at den nye restauranten vil ha plass til 500 gjester, og at det i tillegg til selve spiseplassene vil være et lekeområde med blant annet filmvisning, et ammeområde - og et lounge-område myntet på "slitne pappaer".

Trykk her for å se bilder av den nye restauranten.

Nytt varehus

Åpningen markerer avslutningen på nok et byggetrinn i verdens største IKEA-ombygging. Nye IKEA Slependen skal stå ferdig i 2006, og med hele 33.500 kvadratmeter blir mer enn dobbelt så stort som dagens varehus.

Med økte kvadratmeter å boltre seg på, kommer også et utvidet vareutvalg - og i tillegg til den nye restauranten, skal antall parkeringsplasser økes til 1350 fra 450 og antall kasser til 30 - fra dagens 19.

100.000 kjøttboller

Kjøttbollene og barnemenyen ble servert hele åpningsdagen, fra 9 til 22. I tillegg fristet IKEA med åpningsfest og åpningsseremoni med Thorvald Stoltenberg klokken 9. Stoltenberg holdt et foredrag om "En porsjon håp", et samarbeidsprosjekt mellom IKEA og Røde kors. I tillegg ble det klipping av pølsesnor (!), gratis barnefotografering fra 12-19 og bossanovaband fra 14-18.

IKEA lanserte også en suppe kalt "En porsjon håp" denne dagen, og inntektene fra salget skal gå uavkortet til Røde Kors-prosjektet med samme navn.

- Det er alltid vanskelig å si hvor mange som kommer til slike arrangementer, men vi håper på rundt 15.000 besøkende i løpet av dagen, sa Carlsen til DinSide i forkant av arrangementet.

Han lovte at kjøttbollene og kokkene skulle stå parat - med mer enn 100.000 små, lettkrydrete svenske bullar på lager.

Gratis-gratis

Alt som er gratis er bra, og om du ender opp med å ikke kjøpe noe på IKEA, er det gratis å komme seg dit, dersom du bor i nærheten av holdeplassene for gratisbussene som kjører til Slependen fra Asker, Drammen og Oslo.

Les også: 15 måter å overleve IKEA-turen på

Torsdag 16. februar var kjøttbollene gratis på IKEA på Slependen. Nå betaler du fra 39 kroner for 10. Foto: IKEA Foto: IKEA Vis mer


Les mer på IKEAs nettsider.