Nye problemstillinger gjør at nye forsikringsprodukter kommer på banen. Forsikring mot ID-tyveri er det siste. Foto: Per Ervland
Nye problemstillinger gjør at nye forsikringsprodukter kommer på banen. Forsikring mot ID-tyveri er det siste. Foto: Per ErvlandVis mer

ID-forsikring er populært

- Det var ikke noe å lure på, sier Ole Valaker (36).

Antall tilfeller av ID-tyverier bare fortsetter å øke. Nå har nordmenn begynt å forsikre seg mot denne typen kriminalitet. Ole Valaker (36) er en av dem som nylig har tegnet en forsikring mot ID-tyverier.

- Jeg har fulgt med på problematikken rundt ID-tyverier tidligere også, og da jeg nå leste om det på DinSide, og at det var mulig å forsikre seg mot det, var det ikke noe å lure på, sier Valaker.

Han kjøpte en forsikring fra HELP Forsikring og synes det var en nokså billig forsikring å tegne.

Ole Valaker er en av mange som nå har tegnet forsikring mot ID-tyveri. Foto: Per Ervland
Ole Valaker er en av mange som nå har tegnet forsikring mot ID-tyveri. Foto: Per Ervland Vis mer


- De har vel sine regnestykker, men for meg er dette en sikkerhet. Det viser seg å være skremmende enkelt å bli frastjålet sin identitet, og det er ingen som tenker på det før det angår dem selv, og da er det jo for sent, sier Valaker.

Press etter medieoppslag

Valaker er ikke den eneste som har merket seg dokumentarer og medieoppslag om ID-tyverier. Advokat Dag Are Børresen i HELP Forsikring forteller om en kraftig økning i interessen for denne typen forsikring.

Forsikring mot ID-tyveri

Har du tegnet ID-forsikring? (Avsluttet)
Nei, men jeg vurderer å gjøre det.(49%)
Nei, det synes jeg ikke er nødvendig.(46%)
Ja, jeg har forsikring mot ID-tyveri(5%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Per i dag er det rundt 70.000 kunder som er sikret mot ID-tyveri hos oss, og veksten har vært stor den siste tiden, antakelig som følge av en del medieoppslag, sier Børresen til DinSide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se også: - De henter iPhones i mitt navn!

Betaler advokathjelpen

Han forteller at forsikringsproduktet har eksistert i litt over et år, men at det først er nå i det siste at HELP ser en voksende interesse. Foreløpig har imidlertid ikke HELP måttet bistå i konkrete saker.

- Vi har ikke hatt noen opprydningsaksjoner foreløpig, men vi mottar ukentlig spørsmål fra bekymrede kunder som lurer på hvordan de best mulig kan sikre seg, sier Børresen.

Dette gir HELP kundene sine svar på, men det er imidlertid ikke det Børresen ønsker å trekke frem som det viktigste ved forsikringen, som koster 298 kroner per år.

- Det jeg tror er det viktigste med forsikringen vår, er at man overhodet ikke trenger å bekymre seg for hvilken advokat man skal gå til eller hvem som skal betale regningen for det, sier Børresen, som presiserer at dette forsikringsproduktet dekker hele husstanden.


Her ser du vilkårene (ekstern lenke)

Det er flere tilbydere av ID-forsikring. Spesielt kortselskapene har kommet på banen. Se mer: Flere tilbyr ID-forsikring