Hansas juleøl for 2009 er ikke blitt tappet ennå. Om du finner flaskene i butikken allerede nå, er det en gammel utgave du får servert. Foto: Kim Jansson
Hansas juleøl for 2009 er ikke blitt tappet ennå. Om du finner flaskene i butikken allerede nå, er det en gammel utgave du får servert. Foto: Kim JanssonVis mer

Ica-butikk solgte gammelt juleøl

Går ut på dato lenge før jul.

Annema Langmoen ble svært overrasket da hun var på handletur i en Ica Nær-butikk i går. I ølseksjonen var det nemlig stablet opp bokser med Hansa juleøl. Til tross for at julen er nesten tre måneder unna.

- Jeg er veldig glad i julen, og ble glad for at butikkene hadde begynt med juleøl, sier Langmoen.

Likevel synes hun det var spesielt at butikkene hadde begynt å selge juleøl allerede i september. Og overraskelsen over at Hansas juleøl allerede finnes i butikk, kom også som en stor overraskelse for bryggeriet selv.

- Årets juleøl er jo ikke tappet ennå, sier kommunikasjonsansvarlig Anette Karlsen i Hansa Borg Bryggerier.

KOMMENTAR: Krev pengene tilbake!

Føler seg lurt

Annema Langmoen trodde årets juleøl allerede var i butikk.
Annema Langmoen trodde årets juleøl allerede var i butikk. Vis mer


Ølet som ble solgt i Ica-butikken var altså av fjorårets årgang, og går ut på dato allerede i begynnelsen av november, godt før folk fleste kunder tenker på å gå til innkjøp av juleøl.

- Jeg føler meg litt lurt til å kjøpe et produkt som jeg trodde var fra i år, men som viser seg å være fra i fjor, sier den misfornøyde kunden til DinSide.

Hansa Borg, derimot, ser det ikke som et stort problem at Ica-butikken prøvde å selge gammelt øl. Etter å ha pratet med ansvarlige i butikken, forteller Anette Karlsen i Hansa at hele saken dreier seg om en misforståelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Butikken hadde hatt et brett igjen av fjorårets juleøl på lageret, og ved en misforståelse hadde en ansatt flyttet ølet ut i butikken.

DINSIDE: Så det er greit for dere at butikker selger gammelt juleøl?

- I akkurat denne saken, hadde ikke ølet gått ut av dato, og da er det fremdeles godt å drikke det, sier Karlsen.

Ica beklager

Kristina Kollerud, Ica
Kristina Kollerud, Ica Vis mer


- Det er beklagelig at kunden føler seg lurt. Dette har ikke vært intensjonen, sier informasjonsrådgiver Kristina Kollerud i ICA Norge.

Hun forklarer at siden mange kunder er glade i juleøl, ønsket de å gi dem mulighet til å skaffe seg en boks eller to også utenfor den vanlige perioden da juleøl selges.

- Butikken ønsket å tilby juleøl også utenom sesongen da mange setter pris på dette. For å hindre ytterligere forvirring har butikken nå tatt vekk produktet. Nærmere mot jul vil vi selvfølgelig få inn flere varianter av juleøl som sikkert vil falle i smak hos flere, sier Kollerud til DinSide.

Terningkast tre

Da DinSide testet fjorårets juleøl, fikk Hansa Juleøl terningkast tre av våre øleksperter. De mente ølet hadde en god maltsmak og var passe søt, men oppfattes som noe flat. Ettersmaken var bitter, konkluderte panelet.

Les DinSides store test av fjorårets juleøl her.