Dersom lykketallet blir trukket ut blant de seks første tallene i kveld, kan det hende noen stikker av med utrolige 110 millioner kroner. Skattefritt,s elvsagt. Men sjansene for å vinne er mikroskopiske. Foto: Norsk Tipping
Dersom lykketallet blir trukket ut blant de seks første tallene i kveld, kan det hende noen stikker av med utrolige 110 millioner kroner. Skattefritt,s elvsagt. Men sjansene for å vinne er mikroskopiske. Foto: Norsk TippingVis mer

I dag kan du vinne 45 millioner

Hvilke tall bør du satse på?

Den såkalte lykketallpotten i Viking Lotto har bygget seg opp til vanvittige høyder. Hvis alt slår inn i kveld, er det teoretisk mulig at en heldig person stikker av med førstepremiepotten på uvirkelige 45 millioner kroner.

I tillegg holder Norsk Tipping løst på pengesekken for tiden. To lørdager på rad er førstepremiepotten i Lotto på hele 20 millioner kroner.

Når blir du millionær?

Finn ut her!

Men er det noen vits?

Med en så stor førstepremiepott er det nok mange som lar seg friste til å spille.

Men som de fleste vet, eller burde vite, er sjansene ganske minimale for å score full pott. Ifølge Norsk Tipping er de teoretiske sjansene for å få seks rette én til over 12 millioner. Videre skriver Norsk Tipping at lykketallet blir trukket ut cirka hver tiende uke, i teorien altså. Med andre ord: Ikke særlig gode odds, der, nei.

Noen tall trekkes oftere enn andre

Selv om det skal være like stor sjanse for at alle de 48 kulene skal bli trukket ut, er det ikke til å stikke under en stol at noen tall dukker opp hyppigere enn andre.


Norsk Tipping har ikke lenger oppdatert statistikk over hvilke tall som blir trukket ut oftest i Viking Lotto. Men tidligere har DinSide skrevet om at tallet 18 blir trukket ut flest ganger i lørdagslotto. Vi snakket med lederen i Norsk statistisk forening, som likevel mente det ikke var noen vits å satse på nettopp dette tallet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Nei, det er bare tull. Det vil alltid være en opphopning underveis av et eller annet tall, men i det lange løp er det like sannsynlig at hvilket som helst tall blir trukket. Ring meg om tre år og da vil kanskje 14 eller 7 være det mest populære tallet, sa Aarseth til DinSide.

Les hele saken: HER ER GULLREKKA I LOTTO

Noe med luften i Verdal?

Det skal heller ikke være noen grunn til å tro at utsalgssted har noe å si for dine vinnersjanser. Men: Enkelte steder dukker lottomillionærene opp oftere enn andre steder. For eksempel i Verdal.

Som DinSide har skrevet om tidligere, har bygda fått mange nye lottomillionærer i år, og folk valfarter nærmest til Verdal for å kjøpe en lottokupong.

- Vi har fått tilsendt brev med kuponger og ferdigfrankert returkonvolutt. Året rundt kommer det busslaster med pensjonister som kjører forbi, men som hopper innom for å levere kuponger her, sier en butikkeier i Verdal, Glenn Joar Pettersen, til Aftenposten.

Les saken: Valfarter til Verdal for å tippe

Spillestopp for onsdagens Viking-lotto er for øvrig kl 17:55.