Denne blu-ray-spilleren fra Sharp får du for 1.195 kroner på Elprice.no. Legg på nesten en hundrelapp i frakt, så får du fortsatt en svært billig blu-ray-spiller. Foto: Sharp
Denne blu-ray-spilleren fra Sharp får du for 1.195 kroner på Elprice.no. Legg på nesten en hundrelapp i frakt, så får du fortsatt en svært billig blu-ray-spiller. Foto: SharpVis mer

I år får du blu-ray-spillere til halv pris

Fjorårets julegave har fått en kraftig prisreduksjon det siste året.

For drøyt 12 måneder siden kåret fagbladet Elektronikkbransjen blu-ray-spilleren til årets julegave 2008.

Elektronikkbransjen var nok litt i forkant av den vanlige forbruker, for det er først i år salget av blu-ray-spillere virkelig har tatt av. Både Elkjøp og Expert har spådd at blu-ray-spilleren vil være en av årets heteste julegaver.

- Da vi kåret blu-ray til årets julegave i fjor, gikk det på forventningene til salget. I fjor jul ble det solgt få spillere, men salget har nå kommet ordentlig i gang, sent men godt, sier informasjonsjef Erik Andersen i Elektronikkbransjen.

ÅRETS JULEGAVE?
Alle kjøper denne her til jul - igjen

Så billige er de

Ifølge Andersen er det ikke lenge til det selges flere blu-ray-spillere enn DVD-spillere.

- Nær 40 prosent av spillerne som selges er blu-ray. Salget av DVD-spillere faller raskt, noe som er ventet, sier Andersen.

Han tror grunnen til at salget endelig har tatt seg opp, er at prisene på spillerne er blitt betraktelig redusert.

Erik Andersen Foto: Stian Sønsteng, Elektronikkbransjen
Erik Andersen Foto: Stian Sønsteng, Elektronikkbransjen Vis mer


- Prisene har nå kommet så lavt at det er akseptabelt for mange. Man kan godt beklage at prisene er blitt så lave, men det betyr at flere kjøper, sier Andersen.

Og billig er stikkordet. Akkurat nå kan du få tak i spillere til rett over tusenlappen. Elprice.no selger for eksempel en blu-ray-spiller fra Sharp til 1.195 kroner (pluss frakt på under 100 kroner), en pris man tidligere bare kunne drømme om for slike spillere. Og nei, vi skal ikke påstå at dette er noen knallgod spiller, men hvis du ikke har mye å rutte med kan det i hvert fall være et alternativ. Andre butikker har blu-ray-spillere til rundt 2.000 kroner, samt dyrere alternativer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den billigste blu-ray-spilleren vi har sett

Spillkonsoll med blu-ray

Du bør heller ikke utelukke spillkonsollen PlayStation 3 (PS3), som har en fullverdig innebygd blu-ray-spiller. PS3 ble relansert i ny og slank versjon tidligere denne høsten, samtidig som prisen ble kuttet kraftig.

PlayStation 3 er et alternativ for deg som har lyst på en blu-ray-spiller.Nå får du den for godt under 3.000 kroner.
PlayStation 3 er et alternativ for deg som har lyst på en blu-ray-spiller.Nå får du den for godt under 3.000 kroner. Vis mer


Konsollen, som tidligere har kostet 4.000-5.000 kroner, kan du nå få tak i til godt under 3.000 kroner. Dustin Home, som åpnet sin norske nettbutikk for ikke så lenge siden, selger PS3 i skrivende stund for 2.590 kroner (pluss 100 kroner i frakt).

Et negativt aspekt med PS3 som blu-ray-spiller er dat det ikke medfølger fjernkontroll. Du må med andre ord bruke håndkontrollen til PS3, som ikke er spesielt godt tilpasset blu-ray-spilleren. Du kan riktignok kjøpe en egen blåtann-fjernkontroll som fungerer utmerket, noe som koster rundt 300-400 kroner ekstra.

Verken Nintendos Wii eller Microsofts Xbox 360 har innebygd blu-ray-spiller.

Flere kjøper DVD-filmer

Blu-ray-spillerne kan også spille av DVD-plater, og dette kan være noe av grunnen til at filmsalget på blu-ray ikke har vært noen stor suksess.

Sammenliknet med DVD er fortsatt er salget filmer i HD-kvalitet svært beskjedent.

Blu-ray-filmene er også blitt betydelig billigere de siste månedene. Alle disse tre filmene er eksepler på filmer du får på Elkjop.no for under hundre kroner (gratis frakt).
Blu-ray-filmene er også blitt betydelig billigere de siste månedene. Alle disse tre filmene er eksepler på filmer du får på Elkjop.no for under hundre kroner (gratis frakt). Vis mer


- Salget av blu-ray-filmer er fortsatt veldig dårlig, statistikker viser at det bare utgjør 5-6 prosent av totalsalget av film, sier Andersen til DinSide.

Men det kan se ut som om også filmsalget har begynt å løsne. Da DinSide besøkte IFA-messen i Berlin tidligere i høst, kunne bransjen stolt skryte av at salget av filmer også har eksplodert i år. I løpet av de tre første kvartalene i år er det nemlig blitt solgt hele 31 millioner blu-ray-filmer i Vest-Europa, en tredobling av salgstallene fra 2008.

Nå har en rekke butikker, blant annet Platekompaniet, Lefdal og Elkjøp senket prisene på blu-ray-filmene, slik at det er mer aktuelt for folk å gå til innkjøp av filmene med litt bedre bildekvalitet. Akkurat nå kan du velge mellom en rekke gamle og nye blu-ray-filmer til under hundrelappen på disse butikkene.