Hyttelån hos NOR 24

NOR 24 gir deg betingelser som ved boliglån, og kan finansiere inntil 80 prosent av kjøpesummen.

Hos telefonbanken NOR 24 kan du også låne til hytte etter betingelser for boliglån. Utgangspunktet for beregning av lånet er kjøpesummen for hytteeiendommen. I motsetning til tilfellet hos DnB Direkte legger NOR 24 hele kjøpesummen til grunn for å beregne hvor stor grad av finansiering du tar. Du må ha minst 20 prosent egenkapital, og får altså finansiere inntil 80 prosent av kjøpesum.

- Vanligvis går det greit å få lån på hytter, men det er alltid enklere å gi lån til hytter som ligger i kjente og populære områder som Hafjell og Kragerø slik at de er lett å omsette, sier NOR 24s lånekonsulent. - I mindre kjente områder er som regel hyttene langt rimeligere, så det er sjelden at vi vurderer hytteeiendommer til å representere så lav sikkerhet at vi nekter kjøperen lån av den grunn.

Må ha konto

For å få lån hos NOR 24 må du ha en konto som banken kan trekke nedbetaling av lånet fra. Som regel velger kundene å ha lønnskonto i samme bank som de har lån i følge NOR 24s kundekonsulent, men det er fullt mulig å opprette en annen konto som du for eksempel overfører faste beløp til fra en konto i andre banker.

NOR 24 kan gi følgende lånerenter ved hyttekjøp der du finansierer inntil 60 prosent per i dag:

  • lån over 500.000 - 7,25% nominell rente

  • lån under 500.000- 7,5% nominell rente

Låner du inntil 80% av kjøpesummen betaler du henholdsvis 7,7 prosent og 7,95 prosent. NOR 24 opererer med trinn mellom 60 og 80 prosent finansiering som gir andre rentesatser. Du kan altså velge å finansiere inntil 65, 70 og 75 prosent også.