Hyttelån hos DnB Direkte

DnB Direkte vurderer hytteeiendommens verdi til 90 prosent av kjøpesum, og du får lån etter takstene for boliglån.

Kundekonsulenten hos DnB Direkte vil først klargjøre hvor mye vi faktisk kan låne. For å gjøre det ber han om husstandsinntekt og samlede lånebeløp. DnB benytter er tommelfingerregel som fort viser deg omtrent hvor mye du kan ha i lån.

- Vi tar den samlede inntekten og trekker fra 80.000 som regnes som minimum av hva husstanden bør ha å leve for (to voksne uten barn). Deretter ganger vi det beløpet med 2,8. Summen du da får er hva vi anser for å være det maksimale lånebeløpet man kan betjene, forteller DnB Direktes kundekonsulent.

Har du da en samlet bruttoinntekt på 600.000 og samlede lån på 1.000.000, kan du i tillegg ta opp ca. 450.000 kroner i lån etter denne beregningen.

Husk at dette er en veldig omtrentlig metode. Når du går din personlige økonomi nærmere inn på klingen vil flere andre forhold spille inn. For eksempel vil familier med flere biler som regel bruke mer penger i løpet av ett år enn familier uten bil. Har man store forbrukslån med høye renter, kan man som regel betjene mindre samlede lån enn om man kun har boliglån.

Renter som boliglån

DnB Direkte gir samme rente på hyttelån som på boliglån. Begge er fast eiendom som banken kan ta pant i for sikkerhet. Det betyr at du kan få lån inntil 80 prosent av låneverdien på hytteeiendommen. Banken beregner låneverdien som 90 prosent av salgsverdien. Du behøver altså ikke å ha takst på hytta for å få låne penger til å kjøpe den.

Per i dag gir DnB Direkte deg følgende renter med lånesummer innefor 60 prosent av låneverdi:

  • lånesum over 1.000.000 - 7,05% nominell rente om man er totalkunde på lån

  • lånesum mellom 500.000 og 1.000.000 - 7,3% nominell rente om man er totalkunde på lån

  • lånesum under 500.000- 7,55% nominell rente om man er totalkunde på lån

Låner du mer enn 60 prosent, betaler du 0,6 prosentpoeng mer for den delen av lånesummen som ligger mellom 60 og 80 prosent av låneverdien.

For å få lån hos DnB Direkte må du være kunde der, med en pakke som inneholder blant annet lønnskonto, reiseforsikring, visa og kredittkort.