Hysterisk forsikring på verstingbil

27 år gamle menn som bor i hovedstaden og vil smykke seg med en lekker bil, kan spare fantasisummer på bilforsikring. "Vår" mann sparte over 13.000 kroner på et par telefonsamtaler. Det kan også du gjøre!

Det koster å være kar. Ikke nok med at du må ta opp et middels husbanklån for å få tak i drømmebilen, du må også betale blodpenger i form av en skyhøy forsikringssum.

Hvis du er så heldig at forsikringsselskapene vil ha deg som kunde da. For det er langtfra sikkert...

Er du ung, bor i Oslo, og kjører rundt i en dyr og ettertraktet bil blir du regnet
som forsikringsselskapenes skrekk. På mange måter er det kanskje ikke så rart. Unge bilførere, og da spesielt menn, har gjentatte ganger figurert øverst på forsikringsselskapenes ulykkesstatistikk.

Det finnes imidlertid mange "unge" som ikke ser på seg selv som en risikofaktor for forsikringsbransjen. Men velger du feil type bil, får du ubønnhørlig svi i form av skyhøye forsikringspremier.

Trøsten er likevel at det er mulig å shoppe rundt hos de ulike selskapene for å finne et akseptabelt tilbud.

Det skal ikke være lett

Vårt nyeste tilskudd i Bilredaksjonen er 27 år gammel og bosatt i Oslo. Med en BMW 325 I Cabriolet på hånden var det med bange anelser han prøvde å finne et "rimelig" forsikringstilbud.

Aktiv Forsikring AS forsikrer ikke:BMW 325 I CAB
Aktiv Forsikring AS forsikrer ikke:BMW 325 I CAB
Vis mer

Første stopp var Aktiv forsikring. Men det ble en gedigen bomtur, det viste seg nemlig at de ikke ville forsikre bilen i det hele tatt...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vesta kunne derimot forsikre bilen. Ulempen var at forsikringen ville koste vår mann cirka 19.866 kroner i året. Du synes kanskje ikke det høres så mye ut, men tar du i betraktning at det i denne prisen allerede er trukket fra en bonus på 70 prosent så ser du at de vet å ta seg betalt...

Vår kollega ga imidlertid ikke opp, og etter en ringerunde kom han ut med et bedre tilbud. Trygg-Hansa skulle ha 6.670 for den samme bilen, også her med 70 prosent bonus trukket fra. Valget var altså enkelt.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Ved å sette av en time til å undersøke prisene i de ulike selskapene kan du altså finansiere en to ukers drømmeferie for deg og din hjertes utkårede. Det er det vel verdt?