Hvorfor har menn ereksjon om morgenen?

Hvorfor har menn ereksjon om morgenen? Er det fordi de tenker på sex hele tiden - også når de sover? Sexolog Esben E.P.Benestad svarer.

Hvorfor har menn ereksjon om morgenen?

Kjære Esben. Kan du forklare meg hvorfor menn har ereksjon om morgenen. Er det fordi menn alltid tenker på sex- også når de sover? Hilsen Eva.

Svar: Kjære Eva. Når menn sover, drømmer de gjerne. Ofte våkner vi om morgenen midt i en drøm. Når kvinner sover gjør de det samme. Hver gang vi drømmer fylles kjønnsorganene med blod. Menn får reisning, kvinner blir våte i skjeden. Dette skjer uansett hva vi drømmer om - nesten. Det er bare én type drømmer som ikke gir opphisselse i kjønnsorganene, og det er drømmer med angst eller redsel i.

Dette kan vi selvfølgelig tolke på mange måter, men jeg synes det urimelig å tolke fenomenet dit hen at menn og kvinner tenker på sex bare de får lukket øynene. Både kvinner og menn kan bli aktiverte i kjønnsorganene i våken tilstand også, uten at dette er uttrykk for kåthet. Fredelige slåsskamper mellom menn som ikke er homoseksuelle, utløser for eksempel ofte reisning. Det samme skjer om to kvinner som ikke er lesbiske, har et lite basketak.
Kvinnens mulige fordel er at ingen ser hva som skjer med henne, mange kjenner det ikke selv heller. Derfor blir hun ikke beskyldt for å ha sex på hjernen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ville være fint, synes jeg, om både menn og kvinner ble flinkere til å respektere og verdsette kroppens egen evne til å holde seg vedlike også hva aktivering av kjønnsorganer angår. Et hvert forsøk på å nedvurdere disse egenskapene bør strengt irettesettes.
Hilsen Esben