Hvordan surfer du billigst?

Vi har lagt inn de siste tilbudene på internettsurfefronten i vår Surfekalkulator.

Denne uken har to nye aktører kommet på banen med informasjon om sine mer eller mindre gratis tilbud på internettilgang. Mens Telenor har måttet tåle adskillig kritikk for markedsføringen av sitt "FriSurf"-tilbud på grunn av høye tellerskrittpriser, kan de nye leverandørene slå seg på brystet med null kroner til abonnement og helt normale tellerskrittpriser.

Se hva som lønner seg for deg i Surfekalkulatoren

Uten påslag hos Sense

Sense har allerede startet opp. Her kan du kjøpe en CD hos Elkjøp for 49,50 for å komme i gang. Eller du kan registrere deg gratis på nettet. En av DinSides datajournalister har allerede prøvd tjenesten og kan rapportere om smertefri registrering og at alt så ut til å virke som det skal.

Om du registrerer deg på Internett, trenger du kun betale for tellerskrittene du bruker under surfingen. Sense gir deg eposttilgang og nettaksess via et telefonnummer som vil koste det samme å ringe til som et vanlig telefonnummer. Det er ikke inkludert eget hjemmesideområde i tilbudet fra Sense. Du må akseptere diverse brukerbetingelser først, som at epost-adressen din kan gjøres tilgjengelig for andre og at du har Sensewave som din hjemmeside i din browser. Trenger du hjelp, kan du ringe et 815-nummer hele døgnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dugnad i Teletopia

Teletopia skal først være i gang i løpet av høsten. - Vi vil starte opp med gratis internettilgang i god tid før jul, forteller administrerende direktør Robert Hercz i Teletopia til DinSide.

Teletopia vil i tillegg til gratis epostløsning og nettilgang, også gi deg hjemmesideområde i sitt FreeNet tilbud. Inntektene skal blant annet komme fra reklamefinansiering via portalen som selskapet vil sette opp i tilknytning til FreeNet. Denne, og systemet rundt skal utvikles på dugnad.

- Vi leter etter studenter, hackere og nerder som vil delta i å bygge opp dette internettilbudet på dugnadsbasis, forklarer Hercz. Dette ulønnede arbeidet skal danne grunnlaget for at selskapet skal kunne drive tilbudet lønnsomt. Ingen får betalt før regnskapet er i pluss, og da skal overskuddet fordeles mellom de som har gjort en innsats alt etter hvor mye de har lagt inn i timer. - De som skal bli med på dette vil få stor påvirkning på produktet og en mulighet til å vise frem hva de kan.

Husk telerabattene

De nye internettleverandørene vil ikke ha noe med tellerskrittene å gjøre. Det betyr at du kan ringe med det telefonselskapet du ønsker, og at du kan benytte de rabattene som er tilgjengelige. For eksempel kan du som sufer mye få rabatt med Telenors Familie & Venner Internett. Sense bruker riktignok foreløpig et vanlig lokalnummer, og er defor utelukket fra Telenor Familie & Venner Internett.

- Det hadde ikke vi tenkt på, forteller Nadir Nalbant i Sense til DinSide, og sier at selskapet sannsynligvis vil innføre 810-nummer snart. Også Teletopia vil ha både 810-nummer og vanlige lokalnummer når de kommer med sitt tilbud forteller Robert Hercz.

Telenor sier uttrykkelig at internettsurfing mot 810-numre gir rabatt med Familie & Venner Internett uansett hvilket selskap som driver tjenesten. Det tas ikke forbehold om at rabatten ikke gjelder gratistjenester. Det er vel derfor grunn til å forvente at både Sense og Teletopia vil skaffe seg 810-numre, og dette tar da også kalkulatoren høyde for.

I vilkårene for Familie & Venner Norge står det at rabatten på 20 prosent mellom klokken 17 og 08 ikke gjelder internettbruk. Men hos Telenors kundeservice innrømmer de at så lenge du ringer et vanlig telefonnummer, så vil du få rabatten. Du kan derfor benytte denne rabatten på de vanlige telefonnumrene som de nye leverandørene tilbyr som internettnoder.

Finn priser og rabatter i DinSides telefonkalkulator.