Hvordan kvitte seg med romkameraten?

Stadig flere deler leilighet i de store byene. Noen kjenner sin nye nabo fra før, men mange møtes for første gang. Hva i all verden kan du gjøre når den "hyggelige" romkameraten viser seg å være en ekte slask og ikke betaler sin del av husleia?

Stadig flere løser boligproblemet med å flytte inn i kollektiv. Store leiligheter med mange soverom er ofte en perfekt boløsning for sosiale studenter og andre boligtrengende.

Mange velger å dele leilighet sammen med kjente, mens andre svarer på annonser i avisene og flytter inn sammen med folk de ikke kjenner fra før.

Å bo i et kollektiv stiller store krav til fleksibilitet. Det er en kunst å plutselig dele bad og kjøkken med folk du ikke kjenner fra før. De aller fleste klarer imidlertid å tilpasse seg og synes kollektivlivet er helt topp.

Men hva gjør du den dagen du bor i et kollektiv hvor det til stadighet er en som sniker seg unna leiebetaling og fellesplikter? Det er ingenting som er så surt som å dele bolig med en som snylter på fellesskapet, og da er det godt å ha ditt på det tørre.

Med god hjelp fra JussBuss i Oslo, og spesielt Solfrid Gunstveit, gir DinSide deg her en oversikt over hva du bør tenke over før du flytter inn i et bokollektiv.

Kollektivtipsene finner du ved å trykke på lenken øverst til høyre i artikkelen.