Hvordan har vi klart oss uten denne?

Ny mp3-spiller spiller musikk for det ufødte barnet.

KULT, ELLER BARE TULL?: Designerne av Ritmo pregnancy sound system forteller at ufødte babyer viser tegn på «reaktiv lytting» allerde fra 17 uker ut i graviditeten.
KULT, ELLER BARE TULL?: Designerne av Ritmo pregnancy sound system forteller at ufødte babyer viser tegn på «reaktiv lytting» allerde fra 17 uker ut i graviditeten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Groovy baby! Nå kan babyene imprentes med foreldrenes musikksmak på beste måte, til og med før de er født. Og det uten at du trenger å jodle selv, selv om det også er bra for helsen. Ifølge Daily Mail er det nye musikksystemet designet for å overføre rolig musikk rett inn til den ufødte babyen og dens følsomme ører.

Ritmo pregnancy sound system heter oppfinnelsen, og er et slags belte med fire høytalere som slynger seg rundt den blivende mors mage. Designerne forteller at ufødte babyer viser tegn på «reaktiv lytting» allerde fra 17 uker ut i graviditeten.

LES OGSÅ: Øser ut penger på baby i magen

Tidlig læring

Oppfinnerne mener at magemusikk kan hjelpe fosterets intellektuelle utvikling. De hevder også at det å spille musikk for babyen kan gi dem gode byggestener for fremtidig musikalitet og intellekt. Det er mye man kan gjøre for å få smarte barn.

Innretningen kobles til en mp3-spiller, og ble pønsket frem av tobarnspappa Oren Oz etter at kona hans hadde strevd med å få spilt musikk til deres ufødte barn i hennes andre svangerskap.

- Ritmo ble født ut av min frustrasjon når jeg så hvordan kona mi forsøkte å finne en god stilling samtidig som høyttalerne skulle holde seg i ro mot magen. Ingen av markedets eksisterende løsninger passet, verken i design, teknologi eller funksjonalitet. Jeg lagde Ritmo for å trygt kunne spille musikk for babyen, med tanke på den unike akustikken i livmoren, sier pappaen.

Kritiske til baby-tv
Trendy trening for babyer

Komfort for alle

Både morens og babyens komfort er tatt med i betraktningen under utviklingen av musikkbeltet. De to høyttalerparene er lagt inn i et tøyelig stoff som passer rundt magen, og kan sitte på under klærne. Mammaen kan også lytte til musikken gjennom øreplugger.

Tull og tøys til spedbarna
Bling til babyene

- Vi prøver ikke å belære folk om at de må spille musikk for magebabyen, men vi tilbyr en bedre løsning til de som allerede gjør det, sier pappa Oz, som håper Ritmoen kan bidra til en enda bedre forbindelse mellom foreldrene og babyen - allerede i magen.

Musikkspillerbeltet kan kjøpes via nett.