Hvor mye kan du låne?

Skal du kjøpe ny bil, og er som de fleste andre avhengig av å lånefinansiere deler av kjøpet? Her kan du få hjelp til å finne de billigste lånene, og få vite hvor mye du kan låne.

En undersøkelse blant bilforhandlere og finansieringsinstitusjoner i Oslo viser store forskjeller i rentetilbudene. De beste tilbudene får du ved å henvende deg til forhandleren der du ønsker å kjøpe bilen. Kjøper du en bil i det private markedet, og må låne direkte av ett av de mange finansieringsinstitusjonene, kan du gå glipp av kampanjetilbud og egne fremforhandlede avtaler.

For å kunne få billigste rente, kan du ikke låne mer enn 65% av kjøpesummen, så dette fordrer en viss egenkapital. Trenger du et større lån, er dette også mulig, men da til en vesentlig høyere rente.

Store variasjoner i samme bank

En ringerunde til noen av hovedstadens bilforhandlere og låneinstitusjoner viser store forskjeller i rentenivået. Vi har ikke gjennomført en fullstendig undersøkelse, og det kan dermed forekomme både billigere og dyrere rentesatser enn det vi har funnet. Tallene er kun ment som en indikasjon på hva du som bilkjøper kan vente deg.

Litt overraskende var det at vi fant både det billigste og dårligste tilbudet akkurat nå i en og samme bank. ScandiaBanken tilbyr nå 6.75% (8.85% eff.) rente ved kjøp av en ny Nissan. Ønsker du derimot en brukt bil, må du opp i hele 8.95% (11.03% eff.).

Spar over 1200 kroner

Kjøper du en brukt bil og låner 100.000 kroner til finansieringen av denne, kan du spare over 100 kroner måneden ved å ta et par telefoner. På bruktbilkjøp er rimeligste rente 6.95% nominell rente som du får hos Erik Arnesen Bryn ( DNB Finans). Dette gir deg en månedlig kostnad på 2075 kroner. Med tilsvarende lån i ScandiaBanken må du ut med 2176 kroner per måned.

Hvor mye kan du få i lån?

Under finner du en kalkulator der du kan finne ut hvor mye du kan låne avhengig av hvor mye egenkapital du har, og hva du har muligheten til å betale per måned.

Hvor stort billån?

  Hvor mye egenkapital har du? kroner
  Hvor mye kan du betale i måneden? kroner
       
 
   
       

Beregningene er laget etter beste evne, men kan inneholde feil. Økonomiske beslutninger bør bygge også på andre kilder. Kalkulatoren er skrevet i Javascript. Ved feil, send en mail til DinSide.