Hvor mye har du spart?

TOBAKK: To måneder etter at røykeforbudet ble innført er det på tide med en oppsummering. Se hvor mye penger du har spart i vår røykekalkulator, enten du har sluttet helt — eller bare trappet ned.

[Ugjyldig objekt (NAV106161)]

Innføringen av røykeforbudet 1. juni har blitt fulgt med argusøyne av både røykere og ikke-røykere.

Spådommene om at forbudet skulle bli umulig å håndheve for utestedene har imidlertid ikke slått til. I følge NRK har nemlig ikke et eneste utested i Oslo, Bærum eller Skedsmo fått bot for brudd på røykeloven. Og dette til tross for gjentatte kontroller.

Enten du har stumpet røyken for godt – eller bare trappet ned på forbruket: Trykk her for se hvor mye du har spart siden 1. juni

Smertefritt

Hva synes du om røykeforbudet?

(Avsluttet)
Flott - på høy tid(60%) 329
Tåpelig - og helt unødvendig(31%) 170
Ok, men sparer lite. Kjøper snus eller nikotintyggegummi for pengene(8%) 45
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Sammen med Arbeidstilsynet har bydelsoverlege i St. Hanshaugen, Frantz Leonard Nilsen, ansvaret for 700 utesteder. Så langt har han altså ikke skrevet ut en eneste bot:

– Vi har ikke hatt en eneste klage fra publikum og er i det hele tatt møtt med velvilje og positive holdninger fra virksomhetene, så jeg må innrømme at det har gått enda mer smertefritt enn jeg hadde forestilt meg, sier Nilsen til NRK.

Kreativ utebransje

Det er likevel ingen tvil om at uteservering har blitt redningen for røykesugne nordmenn. Og utestedene har definitvt fulgt opp, det eksplosjonsaktige salget av varmeovner for å forlenge utesesongen er kanskje det beste eksempelet.

Bydelsoverlege Nilsen frykter imidlertid ikke høst og vintersesongen:

– For å være ærlig, tror jeg dette kommer til å bli respektert også når vinteren kommer. Men det blir sikkert flere kreative innspill fra utestedene for å kunne gi det røykende publikum ett eller annet tilbud, avslutter Nilsen til NRK.

Trykk her for se hvor mye du har spart siden 1. juni