Vår nye kalkulator kan kanskje gjør deg mer motivert for å spare til senere tider?
Vår nye kalkulator kan kanskje gjør deg mer motivert for å spare til senere tider?Vis mer

Hvor lenge varer sparepengene?

Nå kan du enkelt finne det ut.

Har du litt til overs som følge av halv skatt på julelønnen, bør du sette av noe til sparing. Men hva er vitsen med sparing uten en gulrot? Når kan du begynne å glede deg over pengene, og hvor lenge vil de egentlig vare?

Vi lanserer en ny kalkulator som gir deg svaret på nettopp akkurat dette.

Ny kalkulator: Så lenge varer sparepengene!

Hvorfor er dette genialt?

Tenk deg følgende: Si at du klarer å spare 500 kroner i måneden og putter pengene i et aksjefond med med en gjennomsnittlig avkastning på 12 prosent.

Vi tenker oss at du er 35 år i dag og sparer med tanke på en mer lukrativ pensjonisttilværelse. Hvis du sparer 500 kroner i måneden til 12 % avkastning i året, sitter du med 1.540.487 kroner i en alder av 65 år.

Hvor mye får DU med din spareplan? Regn ut her!

Omtrent samtidig går du kanskje av med pensjon. Da er det på tide å begynne og bruke de oppsparte midlene. I tillegg til andre pensjonsordninger du måtte ha sier vi at du vil ta ut hele 15.000 kroner i måneden fra aksjefondet. Hvor lenge kan du gjøre det?

Finn de beste aksjefondene!

Ekstra penger resten av livet

Du tar ut 15.000 kroner i slutten av hver måned. Resten av pengene lar du stå i aksjefondet slik at de fortsetter å forrente seg. Gitt en fortsatt avkastning på 12 prosent, kan du ta ut penger hver måned i 30 år før fondet er tomt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du har altså ekstra lommepenger til du er 95 år.

Styr unna dette spareproduktet!

Mister pengene sin verdi?

Du får ikke like mye for 15.000 kroner om 30 år som du gjør i dag. Med et inflasjonsmål på 2,5 prosent tilsvarer 15.000 kroner i 2038 i overkant av 7.000 kroner i dag. Derfor er det litt mer komplisert å regne for fremtiden. Men la oss snu på det. 500 kroner i dag er heller ikke like mye om 10, 20 eller 30 år, så hvorfor ikke oppjustere sparebeløpet gradvis underveis? Det vil si at din siste innbetaling om 30 år blir på cirka 870 kroner for å spare like mye som du gjør når du starter.

Eller: Hvis du i 2038 vil ha det beløpet som faktisk tilsvarer 1.540.487 kroner i dag, må du sette inn cirka 880 kroner i måneden og inflasjonsjustere dette underveis.

Derfor skal du starte sparingen nå