Hvor kan du ikke hente pakkene dine nå?

Nå også på 7-Eleven.

<strong><b>AVTALE:</strong></b> Terje Aarbog, administrerende direktør i DHL Express i Norge, og Magnus Reitan, administrerende direktør i Reitan Convenience, har inngått ny avtale om utlevering av ekspresspakker i nærbutikker. Foto: NTB INFO
AVTALE: Terje Aarbog, administrerende direktør i DHL Express i Norge, og Magnus Reitan, administrerende direktør i Reitan Convenience, har inngått ny avtale om utlevering av ekspresspakker i nærbutikker. Foto: NTB INFO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig har du fått beskjed om at pakka har kommet. Det er bare en hake ved det: Et budfirma skal levere den rett på døra en gang mellom 9 og 17.

Dermed må du holde deg hjemme den dagen, kanskje for bare å oppleve at sjåføren ble forsinket og måtte gå av vakt. Ny dag med venting hjemme...

LES OGSÅ: Nå kommer Postens pakkeautomater

Det opprinnelige amerikanske, men nå tyskeide budfirmaet DHL har nå sammen med Reitan Convenience funnet sin løsning på dette.

100 kiosker og bensinstasjoner i løpet av neste år

Dersom de to får det som de vil, kan du i løpet av 2015 hente pakkene dine i 100 7-Eleven, Shell/7-Eleven og Narvesen-butikker rundt om i landet.

- Allerede nå har vi seks testbutikker med dette tilbudet, og erfaringene så langt er gode. Vi tar dette gradvis for å se hvordan det blir mottatt i markedet, sier Ida Håvik, sjef for kommunikasjon og samfunnsansvar i Reitan Convenience til Dinside.

LES OGSÅ: Siste frist om julegavene skal komme frem i tide

Tilpasset til hverdagen

Når pakken har ankommet, får du tekstmelding om det. Så kan du plukke den opp i den 7-Eleven eller Narvesen-avdelingen som du har valgt på forhånd.

Pakker

Hvordan vil du helst få pakkene dine levert? (Avsluttet)
På post-i-butikk(41%) 734
På døren, om de klarer å si fra når(19%) 350
I ubetjent automat(16%) 287
I døgnåpne kiosker(15%) 277
På posten(8%) 150
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Siden slike butikker gjerne er døgnåpne eller i hvert fall har lang åpningstid, kan du tilpasse hentingen din mer til hverdagen din enn henting på postkontor, og også post-i-butikk.

- Så vidt jeg vet er det første gang i Norge at ekspresspakker kan hentes på denne måten. Privatkunder utgjør en stadig større del av markedet vårt, og dette betyr at vi tilpasser oss, forklarer Therese Wilhelmsen Sund, markeds- og kommunikasjonsansvarlig i DHL Express Norge.

LES OGSÅ: Ti gode råd for julehandel på nett

Mange alternativer

Du har for øvrig fått mange måter å hente pakkene dine på etterhvert. Post i butikk via Posten og Post Nord har vært med oss en god stund, og begge har nå begynte å sette opp henteautomater rundt om på sentrale steder der folk ferdes.

Det betyr at du blir helt uavhengig både av åpningstider og folk når du skal hente pakkene dine.

Det gammeldagse postkontoret er snart historie. Men det er ennå for tidlig å si om utlevering i kiosker og bensinstasjoner og ubetjente automater vil bli noen suksess.

I andre land er imidlertid erfaringene gode, både med utlevering i døgnåpne utsalg og ubetjent avhenting.

Og fortsatt er det vel slik at de fleste vil foretrekke å få en TV eller et kjøleskap levert på døra, selv om du må være hjemme.

Posten sier: Joda, vi ringer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer