Hvor handler du på nettet?

Vi har spurt folk i farten.

Hvem av disse tror du handler mest på nettet? (Bildet er en montasje. Fra vanstre: Tord Løtveit, May-Bente Stabell og Ellef Strand.)
Hvem av disse tror du handler mest på nettet? (Bildet er en montasje. Fra vanstre: Tord Løtveit, May-Bente Stabell og Ellef Strand.) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det å handle varer i nettbutikker, er ikke lenger noe som bare er for spesielt interesserte. I enkelte tilfeller handler vi helt bevisst på nettet, for eksempel fordi vi vet vi vil få en bedre pris på varen der enn i butikken. I andre tilfeller gjør vi det nesten uten å tenke over det. Hvem har ikke bestilt en konsertbillett eller teaterbillett på nettet? Og hvor mange går fortsatt til reisebyrået for å bestille seg en flybillett til Bergen?

Best pris - kan du trikset?

Flere store kjeder melder om økt omsetning i netthandelen, men ikke alle har trykket netthandelen til sitt bryst. Kanskje foretrekker du å se og holde varen før du kjøper? Vi har spurt folk i farten om hva og hvor de handler på nettet.

Handler CD-er, bøker og elektronikk

Hvor handler du på nettet?


Tom Nordby (40):

Handler du på nettet?

- Jeg handler sjelden på nettet, men bøker synes jeg det er greit å kjøpe der. Da handler jeg stort sett på Amazon fordi jeg enkelt finner det jeg skal ha, og så er de raske, ofte raskere enn norske nettbutikker.

Hva er dine erfaringer med netthandel?

- Jeg har funnet ut at Haugen bok er den beste norske bokhandelen på nettet. Klær derimot synes jeg det er greit å prøve før jeg kjøper det, og det er enklere å gå tilbake å bytte det om du har kjøpt det i en vanlig butikk.

Hvor handler du på nettet?


Tommy Museus (37):

Handler du på nettet?

- Jeg handler ikke på nettet, men kona gjør det ofte. Det er kona som står for innkjøpene, og jeg vet at hun blant annet har handlet barneklær og treningsutstyr. Det eneste jeg selv kjøper på nettet er musikk på iTunes.

Tord Løtveit (23):

Hvor handler du på nettet?


Handler du på nettet?

- Ja, jeg handler mye på nettet, spesielt sportsutstyr, men også en del elektriske artikler, for eksempler småkabler, når jeg trenger det.

Hvilke nettbutikker foretrekker du?

- Jeg handler kite- og annet sportsutstyr på Fluid.no Jeg handler også en del på eBay og bruker dette nettstedet til å gjøre research på priser og hva som finnes der ute.

Hva er dine erfaringer med netthandel?

- Det går stort sett greit, men det har hendt at jeg ikke har mottatt varen når jeg har handlet fra utenlandske nettbutikker.

Hvor handler du på nettet?


May-Bente Stabell (32):

Handler du på nettet?

- Jeg handler nesten aldri på nettet, men jeg vet ikke helt hvorfor. Jeg har vel ikke helt følt behovet.

Hva er din erfaring med netthandel?

- Jeg har handlet kosmetikk fra utlandet, fra Lookfantastic. Hvis man vet hva man vil ha, så er det greit å gjøre det sånn. Og så bør man kjenne satsene for moms og toll.

Ellef Strand (43):

Hvor handler du på nettet?


Handler du på nettet?

- Ja, jeg handler mye på nettet, spesielt enkel elektronikk hvor du selv har kontroll på spesifikasjonene. Og så handler jeg flyreiser, biler, ja, egentlig det meste annet også.

Hvilke nettbutikker foretrekker du?

- Jeg synes MPX er raske og gode, og som regel er varene deres fornuftig priset.

Andre erfaringer med netthandel?

- Løsningen med Bank-ID har kommet inn som et lite hinder. Det er trolig for å øke sikkerheten og ikke noe stort problem for meg, men det betyr at man må løpe rundt med kodebrikken sin for å få handlet på nettet.

Hvor handler du på nettet?


Helle Kvalsvik (18):

Handler du på nettet?

- Sjelden, men jeg har gjort det et par ganger, jeg har blant annet kjøpt solbriller, men jeg husker ikke hvor det var.

Hva er din erfaring med netthandelen?

Det var helt greit å handle på nettet, jeg vet ikke hvorfor jeg ikke gjør det oftere.

Hvor handler du på nettet?


Ingrid Marie Nesset Ruud (18):

Handler du på nettet?

- Ja, jeg handler CD-er på nettet. De kjøper jeg på Play.com og hos Amazon. Jeg har også kjøpt telemarksutstyr på Finn.no.

Hvorfor velger du disse nettbutikkene?

- Jeg velger CD-butikker på nett fordi de gir samme mulighet til å høre på sangene før jeg kjøper dem, og så er det rimeligere enn i butikk, og jeg synes CD-ene kommer ganske kjapt, noen ganger tar det bare et par dager før jeg har dem.

Hva er dine erfaringer med netthandel, og hvor handler du helst? Tips andre lesere i debatten under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer