<strong><b>FINNES I SYSTEMET:</strong></b> Pakken kan spores - selv uten sendingsnummer.  Foto: Per Ervland
FINNES I SYSTEMET: Pakken kan spores - selv uten sendingsnummer. Foto: Per Ervland Vis mer

Hvor er pakken min?

Posten kan spore den opp.

Publisert
Sist oppdatert

Sporing av pakker er selvsagt ikke et nytt fenomen, men visste du at Posten kan lete frem pakker selv uten sendingsnummer?

Går du til Postens hjemmesider, og velger sporing av pakker, blir du bedt om å taste inn sending- eller kollinummer. Har du ikke dette, er det verre. Trodde vi.

Men Posten kan faktisk spore opp pakker også på mottakernavn dersom forsendelsen befinner seg innenfor landegrensene.

>>>Her er varen din

Søker på navnet ditt

Pakker som blir liggende lenge på et tollager i påvente av fortolling, er et irritasjonsmoment for ivrige netthandlere. Speditørene har ulike rutiner for fortolling og utsendelse av varer, men selv om du har benyttet deg av vanlig postgang, og selv om du ikke har nummeret på forsendelsen, så er det likevel mulig å finne ut hvor det blir av det du bestilte.

Da en DinSide-journalist henvendte seg til Postens kundeservice i forrige uke, uten verken sendings- eller kollinummer, fikk vedkommende svar innen 24 timer:

Ved søk på mottakernavnet kom det opp en aktuell sending i vårt tollsystem som passer til beskrivelsen, skriver Postens kundeservice.

Og videre: Sendingen er registrert ferdig fortollet, frigjort vårt tollager og utsendt derfra den 23.01. Sendingen er nå ankommet via Brevsenteret den 24.02, og den skal snarlig, innen en virkedag, bli registrert ankommet hentepoststedet for registrert postadresse.

Jørn Michalsen er informasjonssjef i Posten. Foto: Birger Morken/Posten
Jørn Michalsen er informasjonssjef i Posten. Foto: Birger Morken/Posten Vis mer


Tidkrevende service

- Det er slik at navnet ligger jo i systemet, det samme gjør postnummer og avsender og så videre, så det er mulig å spore det opp, sier Jørn Michalsen, informasjonssjef i Posten, til DinSide.

Han legger imidlertid til at dette ikke er noe Posten går ut og reklamerer for.

- Hvis det er kunder som virkelig er i knipe, som venter på brudekjolen sin eller lignende, så er vi selvsagt behjelpelige, men dette er tidkrevende prosesser og ikke noe vi automatisk tilbyr, sier Michalsen.

Unntaket er pakker som har vært gjennom tollbehandling.

- Utenlandssendinger som er fortollet, ligger inne i et søkbart system, og her er det enkelt å søke på navn, sier Michalsen.

Pakken kom aldri, men momsen måtte han betale

Erfaringer med netthandel? Del med andre i debatten under?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer