Hvor er det ledige stillinger?

Sjekk hvor du kan få jobb nå.

Sjekk hvor mange ledige stillinger det er i din bransje. Foto: colourbox.com
Sjekk hvor mange ledige stillinger det er i din bransje. Foto: colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har oversikt fra Nav over hvor mange stillinger som er utlyst i alle kategorier. Det ser slett ikke så mørkt ut som man skulle tro!

Sjekk hele oversikten her:

Disse stillingene er ledige

Det er utlyst 1634 ledige akademiske stillinger. Arbeidsgiverne søker med andre ord blant annet 134 journalister og informasjonsmedarbeidere, 204 juridiske stillinger og 600 saksbehandlere i offentlig sektor.

Til sammen 988 barne- og ungdomsarbeidere søkes, tallene er inkludert dagmammaer, praktikanter og lignende.

Det er utlyst 2346 stillinger i kategorien butikk- og salgsarbeid, det vil si både butikkmedarbeidere og annen type salgsarbeid.

I kategorien bygg og anlegg er det utlyst 1019 til sammen. Bygg- og anleggsbransjen søker blant annet 259 elektrikere, 186 rørleggere og 172 snekkere/tømrere.

Den vide helse-, pleie- og omsorgskategorien trenger til sammen 5.150 hoder. De søker blant annet 341 leger, tannleger, veterinærer og farmasøyter, 458 sosionomer og barnevernspedagoger, 1.117 omsorgsarbeidere og hjelpepleiere, og 2.238 sykepleiere og jordmødre.

Les også: Disse arbeidsgiverne søker en supermann

Har du en lederspire?

Innen kategorien industriarbeid trengs det 1.103 sterke never. Blant annet 348 mekanikere, 206 prosess- og maskinoperatører, og 187 støpere, sveisere, platearbeidere og lignende.

Ingeniør- og ikt-fag-kategorien har 2.549 ledige stillinger. De søker blant annet 779 medarbeidere innen ikt-yrker, 1.085 ingeniører og teknikere, 532 sivilingeniører, sivilarkitekter og lignende.

I jordbruk, skogbruk og fiske trengs det 153 medarbeidere, det er ikke spesifisert hva de forskjellige stillingene går ut på eller hva de krever av utdanning.

Innen kontorarbeid finnes det til sammen 1.404 ledige stillinger. Det søkes etter blant annet 176 lager- og transportmedarbeidere, 202 resepsjonister og sentralbordoperatører, og 613 økonomi- og kontormedarbeidere.

Hvis du har en sjefete spire i magen trengs det 1.139 ledere i dette vidstrakte land. Det er ikke nærmere spesifisert hvilke bransjer og områder disse lederne skal jobbe med.

Få ledige meglerstillinger

I kategorien meglere og konsulenter er det 1.503 ledige stillinger. Hele 798 av dem er innen administrativt salgsarbeid og stillinger som salgsrepresentant, 406 markedsførings- og reklamekonsulenter, 227 økonomer og revisorer,
og skarve 72 meglere.

I kategorien reiseliv og transport er det hele 1.534 ledige stillinger. Det søkes etter blant annet 370 førere av transport, 695 hovmestere, servitører og hjelpepersonell, 294 kokker og 118 stillinger i maritim karakter.

Innen Serviceyrker og annet arbeid er det 1.591 ledige stillinger. Det vil si: Blant annet 549 renholdere, 115 stillinger innen "velvære" og 337 stillinger innen politi, brannvesen, toll og forsvar.

Utdanningsmarkedet er heller ikke helt tørt, det søkes til sammen 1.855 førskolelærere, grunnskolelærere, lærere på videregående og lærere for høyere utdanning.

Helt til slutt er 181 ledige stillinger uten spesielt krav til yrkesbakgrunn eller utdanning.

Sjekk hele oversikten her:

Disse stillingene er ledige


Nå starter skredet

Tirsdag varslet Sas om 3.000 oppsigelser i Skandinavia, og de er langt fra eneste bedrift som kutter stillinger eller har ansettelsesstopp.

- Jeg tror skredet i norsk arbeidsliv starter nå, sier Kjell Salvanes, professor i samfunnsøkonomi ved NHH til Dagsavisen.

Han tror oppsigelsestallene vil øke markant fremover, og mener Norge ikke har merket konsekvensen av finanskrisen foreløpig.

Også professor i samfunnsøkonomi Hilde Bjørnland ved Handelshøyskolen BI mener SAS-kuttene markerer starten på en overgang fra finansiell krise til å ramme landet realøkonomisk, ifølge Dagsavisen.

- Dette er ikke dommedag, men det nærmeste halvåret vil vi få et ganske kraftig tilbakeslag i norsk økonomi, sier Bjørnland til Dagsavisen.

Les også: Nå kan det bli kaos hos Nav

Forrige torsdag kom NAVs ledighetstall. Det var registrert 20.500 flere ledige hos NAV sammenlignet med januar i fjor. En økning på 46 prosent. Justert for sesongvariasjoner økte ledigheten med 5.500 personer i januar.

Les saken: Full oversikt over ledigheten i hele landet

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!