Hvor er den billigste utepilsen?

Vi har funnet noen hyggelige priser i landets største byer.

Sola skinner, men hvor mye vil du betale for utepilsen? Prisen for å nyte øl utendørs kan være ganske høy. Heldigvis finnes det også vannhull for de som tenker på økonomien.

Det er utestedene som sitter igjen med det meste av pengene dine når du betaler mye for halvliteren. Av en halvliter som du betaler 80 kroner for, går 15-16 kroner til bryggeriet, og 8,50 i alkoholavgift til staten. Resten av pengene går til utestedet der du kjøper ølen.

Av prisene nedenfor ser vi at det er fullt mulig å tilby kundene billig øl. Vi har funnet frem til billige serveringssteder i de største byene i landet. Hvor er årets billigste utepils? Tips andre lesere i debatten under.

Se også: Her drikker du billigst øl inne

Oslo:
Rock In, Øvre Slottsgt: 28 kroner for 0,5 (dagtid)
Memphis, Grønland: 36 kroner for 0,5 (torsdager)
Glassbaren, Chateau Neuf, 36 kroner for 0,5 for medlemmer (Medlemskap kr 100)
Qba, Grünerløkka, 37 kroner for 0,4 l hvis du kjøper tre
Stargate: 42 kroner for 0,5 l
Justisen, sentrum: 58 kroner for 0,5 l

Bergen:
Fotballpuben: 9-11: 36 kroner for 0,45 l, ellers 43 kroner

Trondheim:
Mormors stue: 36 kroner for 0,5 etter kl 17

Lurer du på når du kan kjøre bil? Prøv vår promillekalkulator

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er det mulig å nyte billig pils ute andre steder i landet? Se tipsene fra leserne nederst i artikkelen!

Billigst for studenter

Studentbarene er kjent for å ha gode priser på øl fordi de fleste barene er drevet på dugnadsbasis av studentene selv, men da må du trekke innendørs. På Studentersamfundet i Trondheim koster det 39 kr for en halv liter øl hvis du er medlem, ellers koster det samme glasset deg 51 kroner.

I studentbaren på Chateau Neuf i Oslo koster en øl 36 kroner for medlemmer, og på Kvarteret i Bergen som også er studentdrevet, koster halvliteren 49 kroner uansett om du er medlem eller ikke. På studenthuset Driv i Tromsø koster det 39 kroner for en halvliter øl på onsdager, og 44 kroner ellers i uka. Billa bar på Blindern studenthjem selger øl til 29 kroner halvliteren, men er primært en bar for beboerne og deres venner.

Ingen av studiestedene slår barene Klubben og Campus på Norges Handelshøyskole i Bergen, som selger pils til 25 kroner for 0,5 liter til både studenter og eksterne besøkende. På enkelte arrangementer serverer de til og med en halvliter til samme pris, melder Klubb- og kulturutvalget på NHH.

Se flere steder med billig øl her

Artikkelen er oppdatert, men har også tidligere vært publisert på DinSide.