Hvitvin for lungene

Å drikke hvitvin kan hjelpe til med å holde lungene dine friske, viser ny forskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvitvin for lungene

Å drikke hvitvin kan hjelpe til med å holde lungene dine friske, viser ny forskning. "" />

Av Silje Stavik

En gruppe forskere ved Buffalo-Universitetet i USA, linker i sin nye studie hvitvin til bedre lungefunksjon. De hevder at hvitvins høye innhold av antioksidanter er årsaken til den beskyttende effekten på lungene. Undersøkelsen ble foretatt på 1 555 voksne fra New York. Hver deltaker gjennomgikk en test av lungekapasiteten og måtte svare på spørsmål om deres alkoholforbruk.

Vindrikkerne hadde bedre lungefunksjon

I undersøkelsen viste det seg at de som brukte å drikke hvitvin hadde bedre lungefunksjon enn de som vanligvis foretrakk rødvin. Begge gruppene med vindrikkere hadde bedre lungefunksjon enn de som ikke drakk vin.

- Rødvin har vist seg å være godt for hjertet. Når det gjelder lungehelse utmerker hvitvin seg sterkt, sier en av forskerne bak studien, Dr. Holger Schunemann. Han legger til at hvitvin inneholder mye antioksidanter i form av flavonoider, og at dette trolig er årsaken til at hvitvin har denne effekten på lungefunksjonen.

Ikke overdriv

Dr. John Harvey ved British Thorac Society I England sier til BBC News;

- Det kan godt være at antioksidantinnholdet i hvitvin hjelper til å skape denne effekten, men linken mellom hvitvin og lungefunksjon er et område som behøver mer forskning.

Han sier videre at han ikke vil oppfordre folk til å drikke mer hvitvin fordi mange studier har vist at alkoholinntak kan føre til en rekke sykdommer, inkludert høyt blodtrykk, lever og hjertesykdommer.

Det vi med sikkerhet vet, er at en velbalansert kost rik på friske grønnsaker og frukt, kan forbedre lungefunksjonen.

Forskningen ble presentert på et møte i The American Thoracic Society i Atlanta, USA.

mozon.no 22.05.02