Hvilken nettbutikk er best?

Finalistene klare til kåringen "Årets nettbutikk".

Handler du mye på nett, kan du ha vært borti en av årets finalister til Årets nettbutikk, som kåres av Posten og Bring hvert år. Foto: Colourbox.com
Handler du mye på nett, kan du ha vært borti en av årets finalister til Årets nettbutikk, som kåres av Posten og Bring hvert år. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For åttende år på rad skal Posten og Bring dele ut prisen "Årets Nettbutikk". Selve kåringen finner sted den 18. september, men allerede nå er finalistene til årets prisutdeling klare.

De tre finalistene er: Clasohlson.no, Platekompaniet.no og Handysize.no.

Dekker kundenes behov

Det er kundens kjøpsopplevelser som ifølge Posten er hovedårsaken til at nettopp disse tre nettbutikkene er finalister i årets kåring.

– Måten produktene er presentert på, valgmuligheter, inspirasjons- og løsningsforslag treffer der kundens behov oppstår i kjøpsprosessen. Mange kunne gjort dette, men det er få som faktisk gjør det, sier Anne Lisæth Schøyen i Bring i en pressemelding. Hun leder juryen som har testet og gjennomgått hundrevis av norske nettbutikker.

Hun hevder også at disse tre kandidatene er i ferd med å gjøre nettbutikker helt og holdent likestilt med den service og veiledning man forventer seg i fysiske butikker.

Én av de tre finalistene, nærmere bestemt Platekompaniet.no, er Norges fjerde mest populære nettbutikk. Dette ifølge undersøkelsen fra Nordic e-commerce 2012, som spurte nordmenn om hvilke nettbutikker de helst benytter seg av.

I fjor var det den for mange ukjente nettbutikken ipet.no som stakk av med tittelen årets nettbutikk. Andre, tidligere vinnere er Stormberg.no, Elkjop.no, Komplett.no og HM.no.

Les også: Handle fra utlandet? Disse er Storbritannias beste nettbutikker

Nytenkende nettbutikker

Det er ikke bare den beste nettbutikken totalt som blir hedret av Posten. De utpeker også en vinner i kategoriene "Årets innovasjonspris" og "Årets nykommer".

En av følgende kandidater kan stikke av med "Årets innovasjonspris": CoolStuff.no, Pandurohobby.no og Tretti.no. Disse viser etter juryens syn fram teknologiske løsninger, kommunikasjonsformer og ny bruk av integrasjonsløsninger i nettmarkedet.

Blant nykommerne som kan bli utnevnt som den aller beste, finner vi Batterionline.no, Shavecare.no og Shop.lilleluksus.no. Disse tre makter ifølge juryen å sette kunden i sentrum med høy leveringskvalitet, individuell service og gode produktvalg.

Les også: Husk at du har krev på ny vare om dette skulle skje

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!