Hvilke selskaper utfordrer Telenor?

Telenor får konkurranse på 180

  1. Hvilke selskaper utfordrer Telenor?

Telenor har ingen innvendinger mot at andre selskaper tar opp konkurransen med dem på nummeropplysning.

Tviler på konkurrentene

- Vår tjeneste er kjapp og supereffektiv, og den er tilgjengelig døgnet rundt. Dette er kostbart. Vi tror ikke at det finnes noen billig og enkel måte å drive en tilsvarende tjeneste på. Det kan være en tøff jobb, og det vil konkurrentene få merke, mener Dag Melgaard, pressetalsmann i Telenor.

- Vil ikke konkurransen gjøre at Telenor må senke prisene?

- Normalt vil konkurranse gjøre at prisene synker, men jeg er ikke så sikker i dette tilfellet. Egentlig vil jeg ikke si så mye om dette, sier Melgaard.

Tele2 tar opp kampen

Tele 2 tar utfordringen, og sier at de vil gå inn i dette markedet i løpet av høsten.

- Vi arbeider allerede med saken, og vil være klare når numrene blir tildelt i oktober. I løpet av høsten vil hele vår nummeropplysningstjeneste være fullt operativ, forteller Ove Narvesen, informasjonssjef i Tele2.

Selskapet vil imidlertid ikke gå ut med hvilken profil tjenesten vil ha. Av strategiske hensyn holder de foreløpig tjenestens priser og funksjoner for seg selv.

Tja fra Enitel

I Enitel har få hørt om saken, men informasjonsdirektør Hanne Dirdal har følgende kommentar:

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi er glade for at monopolsituasjonen blir oppløst. Umiddelbart høres det sannsynlig ut at vi vil være med på å etablere en slik tjeneste, men i øyeblikket kan vi ikke si noe sikkert, forteller Dirdal, som ikke er i tvil om at konkurranse vil komme forbrukerne til gode.

Nei fra Netcom

I mobilselskapet Netcom sier de et klart og tydelig NEI til å etablere en nummeropplysningstjeneste.

- For oss er det ikke viktig strategisk å ta opp konkurransen med de andre aktørene på akkurat dette. Vi velger derfor å la være. Dette er et lite marked, og alle teleselskapene kan ikke etablere en slik tjeneste, sier Per Eikrem, ny informasjonsdirektør i NetCom.