Disse iskremnyhetene testet vi i år. Royal ble vinneren, mens vi ble mest skuffet over Smash. Foto: Berit B. Njarga
Disse iskremnyhetene testet vi i år. Royal ble vinneren, mens vi ble mest skuffet over Smash. Foto: Berit B. NjargaVis mer

Hvilke iskremer taper og vinner?

DinSide har smakt seg gjennom et stort antall iskremer. Her er vinnere - og tapere.

I vår smakte DinSides testpanel på syv iskremnyheter. Størst forventninger hadde vi til Smash-is fra Diplom-is, rett og slett fordi mange av oss syns Smash som sjokolade er veldig godt.

Noen iskremer inneholder like mange kalorier som en sunn middag

Som is, derimot, var det en relativt stor nedtur. Isen består av vaniljeis med små kuler av smash inni, og blir rett og slett ganske så kjedelig.

Smash-isen ble en stor skuffelse, hold deg til sjokoladen, dropp isen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Smash-isen ble en stor skuffelse, hold deg til sjokoladen, dropp isen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

– Jeg elsker Smash. Men jeg elsker ikke denne Smash-isen. Det som kunne vært den
ultimate smaksfesten ender som et kjedelig vorspiel med spredte Smash-klumper i en dørgende kjedelig vanlinjeis, er kommentaren fra en av våre smakstestere.

Denne testens desiderte smaksvinner ble Royal Karamell & pecan fra Diplom-is, som fikk terningkast fem. Her får du en is som holder det den lover!, skrev vi i testen.

Her er testtaperne, som panelet mener du likegodt kan styre unna.

Les også: Pass opp for bakterier i softis

Smash-is, Diplom-is

Smash er en smaksvinner som sjokolade, derfor hadde vi i DinSide store forventninger til denne is-nyheten, som viste seg å være en stor skuffelse.

Isen består av ren vanilje-is, med noen små kuler Smash oppi. Du ender opp med å grave rundt etter de altfor små kulene, mens vaniljeisen fremstår som kjedelig. Denne hadde smakt bedre om det var sjokoladeis, ikke vaniljeis.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: Berit B. Njarga
Foto: Berit B. Njarga Vis mer
 Foto: Berit B. Njarga
Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Og selv Smash-kulene smaker ikke like godt som den ekte versjonen av Smash.

Denne isen kunne Diplom-is gjort mye mer ut av, og vil du ha Smash-is bør du heller mekke den selv hjemme. For dette var skikkelig kjedelige greier.

Terningkast to, ble dommen, som også rammet Easy fra Hennig Olsen.

Easy, Hennig Olsen

Her får du det Hennig Olsen lover, noe enkelt. Men de fleste av oss ville heller spist noe helt annet. Isen er kjedelig, og smaker ifølge en av testerne papp. Heller ikke sjokoladen er spesielt god.

Den er ikke tilsatt sukker, men har flere kalorier enn enkelte av de andre testene i isen. Er det slanke-is man er på jakt etter, fins det langt bedre alternativer fra før i is-disken.

En trist versjon av en klassisk is, som ikke anbefales.

Soft Shake Macchiato, Hennig Olsen

Denne isen minner om noen av iskaffe-produktene som finnes på markedet. Ganske søt med grei kaffesmak, men kjedelig i lengden. Den ville smakt langt bedre om den hadde sjokoaldebiter eller nøtter.

Smaker garantert godt som tilbehør til sjokoladekake eller liknende, men blir en for stor og kjedelig porsjon alene.

Dessuten ser den trist og kjedelig ut på fargen

Hva med klassikeren kroneis

Kroneisen er for mange selve sommerklassikeren, og i år feirer Diplom-is kroneisens 60-årsjubileum med en ny variant. Den er smakssatt med blåbær, bringebær og litt hvit sjokolade på toppen. Hvordan kom så denne ut i testen? Klassisk, litt kjedelig med gode smaker men en hvit sjokolade som ikke helt passer til resten, mente panelet, og ga terningkast fire

I 2011 testet vi flere varianter av kroneis, alle med jordbærsmak. Her kom jordbærisen fra Isbilen dårligst ut, med terningkast tre, mens Hennig Olsens variant fikk best-i-test og terningkast fem.

Vil du heller prøve å lage isen selv?

DinSide har testet flere iskremmaskiner - her er testene: