Hvem vant testen?

Både Zailor og Platekompaniet imponerte med bare én dags leveringstid. Zailor vinner knepent fordi de tar en tier mindre for platene.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

DinSide har i gjentatte tester vist at mange norske e-handelsaktører har operert med lang leveringstid og laber kundeservice. Endelig begynner de å få sving på sakene.
Både Zailor og Platekompaniet gjorde jobben slik den skal gjøres; Enkel bestilling og kjapp levering.

CD'ene fra norske nettbutikker
ButikkLeveringPris
1: Zailor 1 dag260,-
2: Platekompaniet1 dag269,40,-
3: Free Record Shop6 dager260,-
4: CDon10 dager267,-
5: Akers Mic2/9 dager*323,-
Hysj!Hysj!/Compact-huset og Yatack kom ikke med siden de ikke hadde begge platene. *2 dager for Röyksopp, 9 dager for The Smiths.


Leveringstid var Zailors hovedfokus da de etablerte driften 1. november 2000. Zailor har ikke eget lager, men benytter en norsk grossist med rundt 12.000 titler på lager til enhver tid.

20 prosent avanse

- Alle bestillinger som kommer inn før klokka 14.00, ekspederes samme dag fra grossisten. I praksis tar det sjelden mer enn to dager før kunden har varen, sier Victor Sanchez Barrera, daglig leder i Zailor.

Med kun tre ansatte har Zailor lave administrasjonskostnader, og kan holde prisene moderate. Avansen på hver CD er cirka 20 kroner, og selskapet omsetter for rundt en million kroner i måneden. Likevel tar det sin tid å få driften til å gå med overskudd.

- Vi skal snart gjennomføre en emisjon, og regner deretter med overskudd i februar 2002, sier Barrera.

Sneglefart

Free Record Shop er like billig som Zailor, men brukte for lang tid på leveringen. Seks dager er for lenge når gode utenlandske nettbutikker bruker rundt tre dager - fra England.

Også svenske CDon brukte lang tid; 10 dager er det langsomste i testen. Prismessig er de konkurransedyktige, og faktisk billigere enn Platekompaniet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Akers Mic er verstingen nok en gang. De leverte riktignok Röyksopp på to dager, men vi ventet hele ni dager på The Smiths. Verre er prisen. Med hele 323 kroner er Akers Mic over 60 kroner dyrere enn den nest dyreste butikken.