<strong>INGEN SPØK:</strong> Selv om mange vil mene det ikke er vits i, så er altså Pet Sweat en energidrikk for hunder. Inspirert av Pocari Sweat, kanskje? Energidrikk for mennesker. Foto: Produsentene
INGEN SPØK: Selv om mange vil mene det ikke er vits i, så er altså Pet Sweat en energidrikk for hunder. Inspirert av Pocari Sweat, kanskje? Energidrikk for mennesker. Foto: ProdusenteneVis mer

Hvem i alle dager vil drikke dette?

Hundesvette på flaske. Hva?

Produktutvikling er nær å regne som en egen vitenskap, der produktet, pakningen, navn og merking alt skal samsvare og treffe den riktige målgruppen.

I den forbindelse kan man lure på hva produsenten av denne drikken har tenkt. Pet Sweat er visstnok ingen vits, men et produkt som selges på det internasjonale markedet. Vi har ikke sett flaskene i Norge, men TV-kokken Jamie Oliver har lagt ut bilder av produktet på bildedelingstjenesten Instagram (app), fotografert i en butikk i Camden Town i London.

Det er lett å anta fra bildene at dette kan være en typisk oversettelsesblunder. Men visstnok er det altså ikke det. Dette er faktisk en energidrikk for hunder (!). Muligens inspirert av en kjent japansk energidrikk for mennesker, som heter Pocari Sweat.

VILLE DU SPIST DETTE? Stor forskjell på bildene og innholdet i ferdigmatpakkene

Bruker store beløp


Firmaer bruker formuer på å gjøre dette riktig, og fallhøyden er stor når man ikke treffer. Internasjonalt regnes det med at kun tre av ti innovasjoner i dagligvaremarkedet overlever.

– Aktørene her hjemme har nok en høyere rate enn syv av ti. Men over halvparten av nyhetene overlever ikke og det er vanvittig mange når man tenker på de flere hundre millioner kroner som investeres i markedsføring på disse nylanseringene. Det sa administrerende direktør i Cart Media, Sturla Hammer, til Kampanje tidligere i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hver år lanseres nye produkter og nye pakninger, og det er mange grunner til at produsentene gjør det. Se for eksempel hva som skjedde da Maarud slanket potetgullposene.

EMBALLASJEN KRYMPER: Men prisen er den samme som før

Mer? Se denne fantastiske samlingen av ville pakninger på en bloggside med 20 utvalgte.

UTROLIGE BILDER I ANNONSER: - Dette blir helt feil