Hva vitsen - når du har kredittkort?

Stadig flere av oss har kredittkort som også gir deg reiseforsikring. Er det egentlig vits i å tegne en vanlig helårs reiseforsikring?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hvis du for eksempel har et American Express eller Visa Gold kort, får du blant annet reiseforsikring inkludert i prisen.

Det høres unektelig bra ut, men pass på at du får med deg hvilke vilkår som må være oppfylt, og hvorfor det faktisk kan være en fordel å ha begge deler.

Betingelser

For at reiseforsikringen i kortet skal virke, er du nødt til å betale reisen, eller hoveddelen av den, med kortet. Og det er ditt ansvar å bevise at dette faktisk er gjort.

Husk likevel at det alltid vil være en del reiser du ikke kan betale med kredittkort, og da gjelder altså ikke kortselskapenes reiseforsikring.

Eksempler på det er:

  • Daglige reiser som du betaler kontant

  • Reiser med egen bil i Norge, med og uten overnatting

  • Reiser som du betaler fortløpende, for eksempel hotellovernattinger som du først betaler når du forlater hotellet

  • Feriereiser til egen hytte
Tegner du en vanlig helårs reiseforsikring, vil du altså i mange tilfeller være bedre sikret enn om du velger den reiseforsikringen som følger med kortet ditt.

Fordel: Ha begge deler!

Hvis du allerede har et kredittkort med reiseforsikring, vil vi anbefale at du betaler med kredittkortet der det er mulig.

Men hvorfor anbefaler vi deg å dobbeltforsikre deg slik?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du får jo ikke dekket sykehusregninger, skader og ulykker dobbelt opp.

Grunnen er at du normalt bare får dekket et visst beløp gjennom forsikringene. Blir du for eksempel frastjålet et digitalt videokamera til 25.000 kroner, vil din helårsreiseforsikring kanskje bare dekke 15.000 av dette. Trikset er da å kreve det resterende gjennom kredittkortforsikringen din.

Det er en mulighet du ikke bør la gå fra deg.