Hva trenger du?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Bortsett fra bredbåndstilknytning trenger du selvsagt en telefon for å kunne ringe.

Du kan bruke vanlige analoge telefoner, men ikke ISDN-telefoner. Som kunde får du valget mellom en adapter (for bruk av analog telefon) eller en bredbåndstelefon. Disse koples direkte til bredbåndsuttaket.

Vil du bruke datamaskinen samtidig som du ringer, må du i tillegg ha en fordeler til bredbåndsuttaket, og deretter kople både adapter og datamaskin til fordeleren. Denne må du kjøpe ved siden av.

Det er forøvrig nok at du har bredbånd. Det stilles ingen krav til de telefonene du ringer til eller mottar samtaler fra.

Hvordan er det mulig?

Telefonledningen din består av to deler, der den ene delen utelukkende brukes til datatrafikk. Det er for denne delen du betaler ADSL-avgift for å få bredbåndstilknytning.

Den andre delen kan bare brukes for telefoni, og er forbeholdt Telenor. Operatører som ønsker å tilby telefoni ved bruk av tradisjonell teknologi må derfor betale Telenor flere tusen kroner per år for denne tilgangen til deg som forbruker. Disse kostnadene må operatørene viderefakturere deg som fastavgift. Telios teknologi gjør altså at de kan tilby teletjenester over datalinjen du allerede betaler for.

Kilde: Telio.no

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!