Hva tenner du på?

Du vet vel hva du tenner på? Eller kanskje ikke? Jeg tenker ikke på hva slags kjønn du tenner på, om du er homo eller hetro. Jeg tenker på om du virkelig har utforsket dine erotiske muligheter?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva tenner du på?

Du vet vel hva du tenner på? Eller kanskje ikke? Jeg tenker ikke på hva slags kjønn du tenner på, om du er homo eller hetro. Jeg tenker på om du virkelig har utforsket dine erotiske muligheter?

Av Elsa Almås

Kanskje tror du andre har det som deg? At det du føler er det eneste normale? I så fall tar du feil.

Selv om mange ønsker å gi inntrykk av at de er som alle andre , så er det mange hemmelige lyster. Kanskje føler du at du er helt unormal, og at ingen føler som deg? Sannsynligvis tar du også helt feil.

Det seksuelle mangfold er uendelig! Visste du for eksempel at det er noen som tenner seksuelt på klystèr. Visste du at det er noen som blir kåt av antenner? Ikke det, nei? Det er da også noe uvanlig. Derimot er det mange som tenner på sorte blonder, blankt svart lær, gummi eller silkeundertøy. Det spesielle med seksuell tenning, er et den ikke nødvendigvis passer med hva slags partner vi ønsker å leve med. En som ønsker å oppleve å bli bundet, og kanskje pisket i seksuell sammenheng, kan gjerne være både dominerende og undertrykkende i parforholdet ellers.

Lurer du kanskje på hva det kommer av at vi tenner på spesielle ting? Da må du tenke på en gang du var veldig kåt. Jeg vil tro at du tenner på ting som minner deg om det. Var det ei jente med langt lyst hår, vil du gjerne ha en forkjærlighet med jenter med langt lyst hår. Ikke så uvanlig på våre breddegrader. Kanskje var det en prostituert? Da kan jeg tenke meg at du er ganske positiv til prostituerte, og godt kan tenke deg å treffe en lignende hore igjen.

Hvis du selv er kvinne, og er lei av at jeg bare henvender meg til menn, så er det helt fint. Klart kvinner også tenner på spesielle ting. Men kvinnen er ofte så opptatt av å være objekt selv, og at mannen skal tenne på henne, at hun glemmer hva hun selv tenner på. Sørgelig nok. Men kvinner tenner når de tillater seg å slippe følelsene frem. Kvinner tenner for eksempel på peniser, rumper og lår, på samme måte som menn tenner på bryster, rumper og hår. Naturen har gjort oss mindre forskjellig enn kulturen.

Gamle Sigmund Freud beskrev mennesket som opprinnelig polymorft perverst. Det vil si at vi i utgangspunktet har mulighet til å oppleve seksuell nytelse alle kroppens sanser, og gjennom munn, rumpe og hud, i tillegg til kjønnsorganene. I løpet av den seksuelle utviklingen fra barn til voksen opplever vi også mange slags seksuell nytelse. Noen opplevelser samler vi på, som hemmelige lyster eller laster.

Fordelen med å vite hva en tenner på, er at det er lettere å hente frem lysten når en ønsker den.

mozon.no E.A. 21.02.2002.