Hva koster silikonpuppene?

Du kan spare 20 prosent, men er det verdt det?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
«I det store og hele er det kirurgen som har størst betydning for resultatet.»


Stadig flere kvinner legger seg under kniven for å få større bryst.

Det ble antatt i en artikkel fra Tidsskrift for Den norske legeforening fra 2005 at rundt 50.000 norske kvinner hadde silikonbrystimplantater. I dag, tre år senere, kan vi regne med at tallet er betydelig større.

Les også: Dette bør du ikke gjøre mot kroppen din

7. 000 kroner i forskjell

Et par spretne, nye bryster kan koste deg dyrt, og det finnes også mange forskjellige proteser å velge mellom. DinSide Helse har laget en prisoversikt på noen tilfeldig valgte klinikker i Osloområdet, Bergen, Trondheim og på Østlandet. Merk at dette på ingen måte er noen kvalitetstest og at vi kun har gått på priser.

Hva koster silikonpuppene?

  1. Dette betaler du for silikonpuppene


Resultatene viser at det er et relativt stort spenn i prisene, med startpriser fra 23.800 kroner på Ringvoll Klinikken i Askim til 29.000 kroner på Klinikk Bergen. Velger du ut ifra pris, kan du altså spare 20 prosent.

Det kan også være lurt å sjekke om selve konsultasjonen er inkludert eller ikke,
før du eventuelt tar operasjonen.

SE PRISENE HER

I 2005 ble det antatt at 50.000 norske kvinner hadde silikonimplantater. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
I 2005 ble det antatt at 50.000 norske kvinner hadde silikonimplantater. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer


Velg en erfaren kirurg

- Brystimplantatene har i seg selv en høy, men varierende pris. Dette reflekterer prisen på operasjonen i stor grad. Det betyr at anerkjente protesetyper er dyrere, og derfor blir operasjonen dyrere, sier Dr. Christian Busch på plastikkirurgisk avdeling på Haukeland Universitetssykehus til DinSide Helse.

Han sier det er viktig å velge en kirurg med god erfaring og omdømme. I det store og hele er det kirurgen som har størst betydning for resultatet, ikke hvilken protese man blir enig om, mener han.

Les også: Fikser på kroppen i lunsjen

Advarer mot å dra til utlandet

Flere og flere reiser til utlandet for å få enda billigere brystoperasjoner.

Dersom det er vanskelig for pasienter å sette seg inn i kompetansen til kirurger i Norge, må det være umulig i utlandet, mener Busch.

- Ved kosmetiske operasjoner er det vanlig å korrigere operasjonen dersom pasienten ikke er helt fornøyd, og det gjøres kostnadsfritt. Det kan bli upraktisk å reise langt for slike korreksjoner, fortsetter han.

SE PRISER HER

Les også: Hun er snart verdens mest opererte

Han har følgende råd til kvinner som lurer på om de skal ta et inngrep:

- Diskuter det med venninner, mor eller fastlegen, og ha en uforpliktende konsultasjon hos en klinikk du får anbefalt.

- De fleste klinikker har også en hjemmeside du kan se på. Før- og etterbilder er ikke lenger lov å bruke i markedsføring, men er fortsatt tilgjengelig på utenlandske sider.

- Det er viktig å ha realistiske forventninger til et slikt inngrep før man bestemmer seg, og dette er et naturlig samtaletema under en slik konsultasjon, sier han.

Silikonpupper

Hva synes du om silikonpupper? (Avsluttet)
Så lenge det ikke er for mye, er det greit(64%)
Det er ekkelt(19%)
Ingenting er mer sexy (16%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Etter operasjonen

Tomm Bjærke, tidligere overlege ved Plastisk Kirurgisk avdeling på Rikshospitalet, jobber nå som plastisk kirurg ved Colosseumklinikken i Oslo og er redaktør for plastikkirurgi.no. Han sier det er viktig å ta det med ro etter en operasjon for å få best mulig resultat.

- Etter operasjonen vil brystene kjennes stramme og struttende, men etter 4-5 uker tøyes huden og brystene blir rundere og får en mer naturlig fasong. Man må regne med nedsatt følelse i huden over brystene som kan vedvare i inntil ett år. Brystvorten kan også få nedsatt følelse, sier Bjærke til DinSide Helse.

Les også: Nye pupper til jul?

SE PRISENE HER
Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!