Hva koster OL-pizzaen?

TEST: Peppe's Pizza og Flamenco Pizza er vinnerne og taperne i vår live-test av pizza-leverandører. Men hvem av dem troner øverst og hvem bør forbedre seg?

Mange velger en pizza-middag når kjøkkenet ikke lokker. Pizza levert på døra er også en behagelig del av TV-kvelden for mange.

Vår test viser hvilken pizza-leverandør du bør velge til Champions League-kampen eller OL-sendingene.

Ganefart

Vi bestilte amerikansk familiepizza til fire personer hos ni pizzaleverandører i Oslo. Testpanelet besto av økonomiredaksjonen, totalt fem personer. Vi ønsket å sammenlikne prisene, leveringstidene og smaken. Bestillingene ble gjort fra ulike steder i hovedstaden.

Hva koster OL-pizzaen?

Etter at pizzaene var kommet i hus og hadde passert våre kresne ganer, rangerte vi varene fra pizza-gjengen. Plasseringene de oppnådde for pris, leveringstid og smak ble lagt sammen. Vinneren var den som fikk lavest tall.

Sparegriseri

Vi fant at prisforskjellen mellom billigste og dyreste leverandør var på nesten 100 kroner - et oppsiktsvekkende høyt tall. Og særlig fordi vi ikke fant noen klar sammenheng mellom pris og kvalitet.

Billigste pizza kostet 155 kroner inkludert levering - mot den dyreste, som kostet 252 kroner levert på døra. Kjøretillegget varierte med 15 blanke kroner.

Torden i magen

Også leveringstiden varierte overraskende mye - faktisk med en hel time - fra 20 minutter til en time og 20 minutter. Er man sulten, er det svært blodtrykkshevende å vente så lenge med romlende mage. Mye skal til for at vi bestiller en gang til fra en leverandør som lar oss vente så lenge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne leverandøren har ingen garantert leveringstid innen en time. Det har resten av pizzagjengen. Og de overholdt garantien.

Klikk på linkene øverst til høyre i artikkelen for å se resultatene av testen.