Hva koster en livvakt?

Er du rik, og kanskje til og med en kjendis? Da kan det hende du får livvaktrabatt.


Kule jobber

- Når du spør hva det koster å leie en livvakt, er svaret avhengig av hvem du er. For mange norske vakter har en tendens til å ønske å jobbe for de som har penger og status - og så gjør de det gjerne for lite penger. For eksempel vet jeg om noen som jobber gratis for artister - fordi det er kult å passe på en kjendis, sier Lundberg i Protective, og legger til:

- Skulle Røkke og Hr. Nielsen være utsatt for samme trussel, kan du være helt sikker på at Røkke kunne få livvakt billigere enn den ukjente Hr. Nielsen.

Hvor mye tar dere for livvakttjenestene deres?

- Vanlig pris hos oss er fra rundt 450 kroner per time, og oppover. Men vi fakturerer alltid minimum for tre sammenhengende timer, sier han.

I Ronin Consulting koster en livvakttime fra 650 kroner og oppover, ifølge Kenneth Nielsen.

Bare i sjeldne tilfeller er det mulig å få livvakttjenester fra offentlig hold. De fleste privatpersoner må gå via private byråer.

Blir sponset

Er det ikke vanskelig for noen klienter å betale denne prisen - det kan jo bli snakk om mange timer samlet sett?

- Jo, for det er ofte folk som har problemer fra før som kan trenge livvakt, og kanskje de er sosialklienter med lite inntekt. Ofte finner vi en løsning likevel. Faktisk har vi en sak kjørende akkurat nå, med en person som ikke har råd, sier Lundberg, og forklarer hvordan de løser situasjonen:

- Vi har funnet frem til en løsning der andre kunder vi har er med på å subsidiere denne saken, fordi den er så pass viktig. Vi har også ofte samarbeid med banker, der de er med å betale for oppdraget. Dette handler jo også om at bankene ønsker at personen som har gjeld hos dem, får mulighet til å kunne betale denne gjelden på sikt.

Også andre livvaktselskaper forteller om sponsorordninger. Blant annet skriver Ronin Consulting følgende på nettsidene sine: Det er for oss også en kjensgjerning at ikke alle med et reelt behov kan finansiere våre tjenester alene. Vi har sponsorer som kan bistå i spesielle tilfeller.