Hvor mye tar din bank?
Hvor mye tar din bank?Vis mer

Hva koster det å konvertere lånet ditt?

Vurderer du å konvertere lånet ditt fra flytende rente til fast rente? Hva tar banken for å gjøre jobben? Vi fant priser som varierte fra 0,- til 1500 kroner.

Mange fikk bakoversveis da renteøkningen satte inn for alvor rett før jul. Det lånet du før kunne betjene med god margin, ble for mange til en verkebyll av dimensjoner. I dag har imidlertid vinden snudd. Rentenedgangene har igjen gjort det mer attraktivt å ha flytende rente.

Samtidig er det mange nordmenn som velger å binde renten for å være på den sikre siden. Har man først fått oppleve hvor trangt det kan bli når den flytende renten stiger, synes mange det er greit å sikre seg. I tillegg ligger fremdeles den faste renten lavt, historisk sett, selv om den har beveget seg oppover i det siste.

Spørsmålet stadig flere stiller seg er derfor om de bør konvertere lånet nå. Hva du bør gjøre finnes det dessverre intet fasitsvar på, her er det ofte like mange meninger som mennesker. Har du imidlertid bestemt deg for å konvertere, er det uansett nyttig å vite hva det koster.

Store prisforskjeller


DinSide gir deg her en oversikt over hva du kan regne med å måtte betale for konverteringen. Prisvariasjonene er store. I mange banker er det gratis å konvertere lånet, mens Sparebanken Nor, med et gebyr på hele 1500 kroner, må finne seg i å erobre den tvilsomme førsteplassen i vår lille prissammenligning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lånekassen

Per i dag tilbyr ikke Lånekassen fast rente. Dette endrer seg imidlertid fra 1. juli 1999, da startskuddet går for innføringen av fastrente hos Lånekassen. For alle studenter som sliter med høye studielån, og synes den flytende renten er for høy, vil det da bli mulig å konvertere lånet. Lånekassen vil ikke kreve gebyr for dette.

Hva koster det å konvertere lånet i din bank?
Sparebanken Nor1500 kroner
Nor 24750 kroner
Storebrand bank500 kroner
Bergensbanken 500 kroner
Gjensidige bank500 kroner
Postbanken300 kroner
Kredittkassen250 kroner
DnBGratis
Vår 24Gratis
Prisene ble samlet inn på telefon mandag 15. mars

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.