Hva koster dagslinsene?

Vi har undersøkt prisene hos de to landsdekkende optikerkjedene Brilleland og Interoptik. I tillegg har vi tatt med prisene hos Krogh Optikk som holder til på Østlandet.

Dagslinser: Dyrt, men bra

  1. Hva koster dagslinsene?

Bruker du linser hver dag vil du hos Brilleland måtte betale 298 kroner i måneden. Kjøper du linser for et halvt år om gangen, betaler du 1682 kroner, eller cirka 280 kroner i måneden. All service er inkludert i prisen.

Interoptikkjeden har nærmere 100 butikker landet rundt, og også de har opplevd stor pågang etter dagslinser. Hos Interoptik er standardprisen for dagslinser på cirka 1900 kroner for et halvt år, det vil si rundt 316 kroner i måneden. Også hos Interoptik er alle kontroller og service inkludert i prisen.

Hos Krogh Optikk betaler du 315 kroner i måneden hvis du bruker linser hver eneste dag.

En kontroll på 450 kroner kommer som en førstegangskostnad for de som aldri har brukt linser før, og inkluderer en komplett synsundersøkelse med evaluering av hornhinnens helsetilstand samt opplæring i hvordan linsene skal tas inn og ut. Både Brilleland og Interoptikk har forøvrig tilsvarende førstegangskostnader for helt nye linsebrukere.

Som dere ser av vår lille prissammenligning er dagslinser billigst hos Brilleland. Hvis du vil gå over til dagslinser bør du allikevel kontrollere prisene selv. De aller fleste optikerne kan gi deg ulike tilbud og rabattavtaler slik at du ikke skal trenge å betale mer enn nødvendig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et lite hint om at linsene er billigere hos konkurrenten pleier vanligvis å være nok...

Billigere i utlandet?

Det er som sagt dyrt med dagslinser. Vi lurte derfor på om prisene var lavere i våre naboland, men det var ikke tilfellet.

Hos Synoptik (Brilleland) i Danmark og Sverige var prisen henholdsvis 268 og 295 kroner i måneden. Det er altså ikke de store summene å spare på å kjøpe linsene når du er i utlandet.