Hva koster barnepass på nyttårsaften?

Gratis barnevakt via venner og bekjente er løsningen for de aller fleste. Men hvor mye koster det å leie barnevakt hvis du må? Og hvor får du tak i barnevaktene?

Prisene DinSide innhentet mandag 13 desember, varierte fra jenta på 13 år som ber om 65 kroner timen, til en eldre oslodame som, via annonse på Internett, tilbyr å ta vare på barna natten over for 5.000 kroner.

Barnevaktformidling i Oslo

Oslo Barnevaktformidling har totalt 200 dagmammer/barnevakter for utleie. 90 av disse jobber på kveldstid.

- Foreldre har vært tidlig ute med å bestille i år. Vi er nesten fullbooket når det gjelder barnevakter som reiser hjem til folk. Men vi har en god del ledige plasser dersom foreldrene er villige til å sende barna til våre felles barnevaktsopplegg. For mellom 3 - 4.000 kroner tar vi av oss barna fra nyttårskvelden til et godt stykke ut på første nyttårsdag, forteller leder Kristin Ekra til DinSide.

Billige barnevakter i Bærum

Frivillighetssentralen i Bærum har 23 barnevakter i alderen 12 - 16 år. Kontaktperson, Eva Kragnes, forteller at barnevaktene er godkjent gjennom personlige intervjuer.

- Den enkelte familie inngår avtale direkte med barnevakten. De har alle gjennomført et fire timers kurs der de har lært om barns utvikling, aktivisering på ulike alderstrinn, forebygging av ulykker, førstehjelp og rettigheter og plikter som barnevakt, forteller Kragnes.

Familiene som trenger barnevakt må vise respekt og forståelse for ungdom. De må kun benytte barnevakten til tilsyn med barna, sørge for trygg transport hjem om kvelden og betale minimum 30 kroner timen til barnevakter under 15 år og 40 kroner timen til dem over 15 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide fikk kontakt med én av barnevaktene på listen. Prisen hun ber om for å sitte barnevakt på årtusenets sista dag og natt er 65 kroner timen.

Vanskelig å finne

Utover de nevnte tilbud i Oslo-området viste det seg svært vanskelig å finne ledige barnevakter på privatmarkedet. Vi prøvde å lete i avisenes rubrikkmarkeder på Internett, på ulike søkemotorer og via telefonkatalogen - uten særlig suksess.

Markedet er antageligvis ikke veldig stort - siden de aller fleste ordner barnepass gjennom familie eller venner/bekjente. Det beste er antakelig å se seg om etter oppslag i butikken i området der du bor. Et annet tips er å følge med i rubrikkannonsene i lokalavisen. Her kan du også annonsere selv.

Gratis å passe dem selv!

Hvorfor ikke passe barna selv? Det er rimelig - du slipper med utgifter til godteri og stjerneskudd. I tillegg får både du og barna følgende minne for livet: Dere var sammen ved inngangen til et nytt årtusen!