Hva kjøper ekspertene?

PROFFENES VALG: Hvilke produkter kjøper ekspertene til seg selv og hvor reiser de på ferie? Se hva hifi-eksperten, dataentusiasten, biljournalisten og reiseorakelet velger når de må betale moroa selv.

Lukuriøst på hififronten.
Lukuriøst på hififronten. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Ekte entusiaster kjennetegnes ved at de vet nøyaktig hvordan de vil ha det. Men en ting er å fortelle andre hva de bør gjøre, en helt annen ting er å fortelle om sine egne valg.

Vi har spurt fire eksperter og entusiaster om hva de fyller stua og arbeidsrommet med, hva de har i garasjen, og hvor de reiser på ferie. I tillegg har vi bedt dem om tips til oss vanlige amatører. Alle svarene finner du ved å trykke på lenkene til høyre.

En ekte entusiast bruker tid og penger

Selv om penger er nødvendig for å nå målene får de ekte entusiastene stort sett alltid skrapt sammen nok til å virkeliggjøre sine mål. Her som ellers gjelder det å prioritere, og som en av dem sier:

- Med dagens rentenivå er det jo liten vits i å spare.

Spesielt data- og hifi-entusiasten hadde mange likhetstrekk: De vil helst sette sammen sine stereokomponenter og datamaskiner på egenhånd. Ferdigpakker er mer eller mindre bannlyst. I tillegg settes ny teknologi høyt, det gjelder å følge med på utviklingen, koste hva det koste vil. Og det kan gjerne ta tid å fullføre prosjektene - da blir følelsen av å ha nådd målet enda mer berusende. Det gjelder selvsagt bare til den nye gadgeten treffer markedet, da må anlegget oppdateres.

Bil og reise-eksperten

At de personlige valgene for bileksperten var mer jordnære kom egentlig ikke som noen overraskelse. Høyt prisnivå gjør at valget av privatbil, også for en ekte entusiast, i stor grad blir preget av familiebehov og økonomi.

Reiseeksperten slår imidlertid kraftig til: Der i gården er drømmemålet Afrika, men ikke alltid. Om sommeren er det helt andre alternativer som frister mest.