Hva kan du om tobakk?

Alle vet at tobakk er skadelig for helsen. Men vet du hvor i Norge det røykes mest? Eller hvor mange kjemiske stoffer som finnes i snus? Test deg selv her!

Publisert
Sist oppdatert

Tobakk kan føre til hjertesykdom, lungeproblemer, kreft og andre helseskader. Likevel bruker tusenvis av nordmenn dette svært avhengighetsskapende stoffet, og det er også der skoen trykker: For det er svært vanskelig å slutte hvis man først har blitt avhengig.

Det forskes over en lav sko på helseskadene ved verdens utstrakte tobakksbruk, og med snusens kraftige oppsving i det norske markedet vil vi trolig se enda mer forskning i tiden som kommer. Ja, faktisk snuses det nå så mye blant unge menn at denne tobakksformen snart tar over for røyking i denne forbrukergruppen.

Tobakken har eksistert som et kommersielt produkt globalt i hundrevis av år. Vi forteller deg ikke hvor mange år, for kunnskapen din om dèt og mye annet om tobakkens historie, innhold og utbredelse vil du kunne sjekke ved å ta vår test: Hva kan du om tobakk?

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.

Ta testen:

Kilder: tobakk.no, SSB.no, Tidsskrift for den norske lægeforening, brosjyren ”Hva er snus?”

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer