<b>LES BETINGELSENE:</b> Mange kredittkort kommer med ulike bruksrabatter. Men betingelsene endrer seg hyppig, så det gjelder å følge med. Foto: Ikano Bank
LES BETINGELSENE: Mange kredittkort kommer med ulike bruksrabatter. Men betingelsene endrer seg hyppig, så det gjelder å følge med. Foto: Ikano BankVis mer

Hva har skjedd med rabatten?

Bensinrabatten på kredittkortet Kash Visa har sunket fra 5 til 1 prosent.

Å velge kredittkort er ikke lett, fordi alle kundene bruker kortene forskjellig. Ser vi ene og alene på rentebetingelsene, kan det for eksempel lønne seg å styre unna visse kort.

Mange kredittkort tilbyr i dag en rekke goder, som for eksempel rabatt på kjøp av varer. Kash Visa fra Ikano Bank har lenge kunne skrytt av å ha svært gode betingelser for kunder som brukte kortet til å betale for bensin.

Fra 5 til 1 prosent

For da Kash Visa ble introdusert i 2007, kunne de tilby kundene sine hele 5 prosent rabatt på bensin og diesel.

- De høye prisene på bensin og diesel er noe veldig mange nordmenn er opptatt av og irriterer seg over. En rabatt som virkelig monner vet vi at våre kunder ønsker seg, sa Morten Grusd, salgs- og markedsdirektør i IKANO, for litt under tre år siden.

Men siden den gangen er det blitt mindre gunstig å kjøpe drivstoff med kredittkortet Kash Visa. Først reduserte selskapet rabatten til fire prosent.

- Det gjorde vi for å ligge på likt nivå med konkurrentene, sier Grusd i dag til DinSide.

Men det stopper ikke der. Fra nyttår ble drivstoffbetingelsene ytterligere redusert, og nå får du bare 1 prosent rabatt når du fyller og betaler med Kash Card.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Har du Norges dyreste kredittkort?

En annen tone i 2007

Men i et intervju med DinSide i november 2007, lovte Grusd at rabatten ikke bare var en midlertidig kampanje. I denne artikkelen sa han følgende:

- Dette er ikke noen kampanje eller temporært tilbud, men en ny produktfordel i kortet. Vi har lagt det inn i våre budsjetter, så det er en permanent løsning, sa Grusd.

 Foto: Kash Visa
Foto: Kash Visa Vis mer


Han sier han har forståelse for at det kan virke pussig at den såkalte permanente rabatten er endret, men synes det var greit å kalle ordningen for permanent.

- Rabatten har ligget der i nesten 2,5 år, og det er en evighet i bankkortbransjen. Det må vel kunne kalles permanent når vi har hatt en rabatt så lenge, sier Grusd til DinSide i dag.

Kredittkort: Se hvilke fordeler du får med de forskjellige kortene

Nye rabatter

Grusd begrunner rabattreduksjonen med at kredittkortet hele tiden skal endres og tilpasses kundene og markedet.

- Det ligger i produktets natur å være tidlig ute med nye løsninger. Da det ble lansert med 5 prosents drivstoffrabatt var det noe nytt og spennende på markedet. Nå er det mange leverandører som har kopiert oss, sier Grusd.

Han legger til at de har hevet taket for hvor mye rabatt en kan totalt få, samtidig som de har introdusert nye rabattordninger.

For i tillegg til drivstoffrabatten, får du også 1 prosent rabatt på dagligvarer. Hver måned fram til juni vil du også få større rabatter på kjøp av enkelte varegrupper.

I januar fikk du for eksempel 5 prosent rabatt på elektriske artikler ved kjøp i norske og utenlandske butikker med kredittkortet.

Grusd lover at selskapet har alle intensjoner om å fortsette med slike tilbud i andre halvdel av 2010.

Hva har skjedd med rabatten?


DEBATT: "Den gode bensinstasjonsrabatten var hele grunnen til at jeg skaffet meg kortet, har klippet det i stykker i ren frustrasjon nå", skriver en DinSide-leser. Hva mener du? Si din mening nederst i artikkelen.

- Vellykket

Omleggingen har ifølge selskapet selv vært svært vellykket.

- Etter halvannen måneds drift ser vi tydelig at dette er noe kundene våre liker, sier Grusd til DinSide.

Han lover nok en gang at rabattordningen ikke vil forsvinne med det første.

- Vi har absolutt alle intensjoner av å videreføre rabattordningene, sier han.

NB! Kash Card er langt fra eneste kredittkort som gir deg rabattordninger. DinSide har tidligere listet opp hvilke goder mange av de forskjellige kredittkortene kan tilby deg som kunde. Listen ble oppdatert i desember 2009.