Hva har Apple, Google, Amazon og Cola til felles?

De er aller best likt.

Apple slår alle konkurrentene, og inntar omdømmetoppen foran Google, Coca Cola og Amazon.
Apple slår alle konkurrentene, og inntar omdømmetoppen foran Google, Coca Cola og Amazon. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Apple troner soleklart på toppen som selskapet med aller best omdømme blant de 60 mest synlige selskapene i USA.

Like bak følger fjorårsvinneren Google, og deretter kommer Coca Cola og Amazon. Det viser omdømmeundersøkelsen fra Harris Interactive på det amerikanske markedet.

Mens det er aktører som befinner seg i skjæringspunktet nett/handel/sosiale medier/teknologi som dominerer i topp, så gjelder det ikke alle. Facebook har gått på en smell, og havnet utenfor topplistene i år. Men de er ikke alene, også
3M, Intel Corporation, Unilever, Pfizer, Shell, American Airlines, og Delta Airlines, har falt utenfor det gode selskap.

Årets omdømmeresultater viser ellers at finansinstitusjonene taper posisjon.

Her er hele pressemeldingen om Harris Poll 2012. Omdømmeundersøkelsen har blitt gjennomført de 13 siste årene.

Utrolige tall: Apple med salgsrekord - og for en rekord!

Nett i vinden

Netthandelsgiganten Amazon kommer aller best ut når det gjelder positiv følelsesmessig appell i den amerikanske undersøkelsen. Til tross for at selskapet får kraftig kritikk fra bokhandlere og forfatterorganisasjoner i USA.

I Norge rangeres netthandelgiganten Komplett på åttendeplass i Omdømmeundersøkelsen RepTrak, som vurderer omdømmet til Norges 50 mest synlige bedrifter. Selskapet er den eneste rene nettaktøren som er med her. Konkurrenten Elkjøp befinner seg på 25. plass.

Ble netthandelen en god deal? Les fraktvilkårene nøye før du bestiller

Og hva så?

Betyr slike målinger noe i det hele tatt? De kan i alle fall indikere noe om hvor kundene beveger seg. For eksempel viste en rangering i dagligvaremarkedet i 2006 at Lidl gjorde det svært dårlig. Også på Norsk kundebarometer gjorde dagligvaregiganten det svakt. Sammen med Notar hadde Lidl figurert i nederste del av resultatlisten i flere år, og begge forsvant helt eller delvis fra det norske markedet i løpet av 2008.

Tidligere i år kunne vi fortelle at Widerøe ble kåret til Norges beste på kundeservice.

RepTrak rangerte i fjor Vinmonopolet, Toyota, Stormberg og Ikea på omdømmetoppen blant Norges 50 mest synlige bedrifter, mens Notar, Terra og BP havnet nederst på listen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!