Hva får du med eID, og hva kommer?

Posten Norge åpnet i går for posttjenester med eID.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Tjenesten eKurèr sikrer for eksempel sikker distribusjon av e-post. All kommunikasjon er her kryptert. Dermed kan du som avsender være trygg på at sendingen er kommet fram, og at den er åpnet.

Tjenesten kan prøves ut gratis fram til 1.juli i år.

Senere i år kommer Posten med flere tjenester som for eksempel:

  • eOmadressering,
  • forbrukerstyrt reklame,
  • brukerstyrt varsling om levering av pakker, for eksempel via mobiltelefon,
  • eRekommandert, og
  • eGruppesending.

Fra Skatteetaten


- eID skal gjøre det sikrere og lettere å utveksle opplysninger med skatteetaten. Vi tilbyr publikum flere og mer fullstendige tjenester over Internett, bl.a. elektroniske tjenester som er tilpasset den enkelte skattyter. Dette er et viktig steg mot en døgnåpen forvaltning, sier skattedirektør Bjarne Hope.

- Allerede i år kan du endre flere poster enn ellers, når du leverer din personlige selvangivelse over nett. Dette er ”fradrag for stell av barn, og fødselsnummeret på den du har barn med”.

- I fremtiden kan du få selvangivelsen tilsendt elektronisk med alle opplysninger utfylt, og gjøre alle endringene elektronisk. Også momsoppgaver fra næringslivet skal på sikt kunne innleveres elektronisk. Vi ser også for oss at skatteoppgjøret i fremtiden kan komme på denne måten, og at det snart blir mulig å melde flytting over Internett, avslutter Hope.

Artikkelen fortsetter under annonsen