Hva drømmer du om?

Sitter du der og lar tankene løpe? Hjernen din elsker å dagdrømme, og her er noen av de vanligste fantasiene:

Amerikanske forskere har funnet ut at dagdrømming ser ut til å være normaltilstanden til menneskesinnet. Ja, enkelte deler av hjernen er faktisk viet til dette.

- Vi har et nettverk av deler i hjernen som alltid ser ut til å være aktive når vi ikke blir gitt noe å gjøre, sier psykolog Malia Mason ved Harvard Medical School og Massachusetts General Hospital. Mason er klar på hva dette betyr:

- Det er dagdrømming, sier hun.

- Men jeg ser at mesteparten av tiden har ikke folk fantasifulle tanker. De tenker på hva de må få gjort senere, sier hun.

Les også: Dette betyr drømmene dine

Vanlige drømmer
Men mange drømmer nok også om langt hyggeligere ting når de blir sittende i egne tanker. Er du en dagdrømmer? Da kjenner du deg nok igjen i noe av disse drømmene:

Varmere strøk
Sitter du på jobb eller skole, ser ut på is og snø utenfor og drømmer om de laaange hvite strendene i syden? Hellas, Tyrkia, Italia, Thailand, Mexico, nærmest hvor som helst, bare det er over 20 grader, sol og glade mennesker? Azurblått hav, duften av solkrem og synet av brune kropper? Kanskje du skulle gjøre drømmen til virkelighet?

Naboen
Er du avstandsforelsket i naboen, broren til venninna, medstudenten eller kollegaen? Tenker du på vedkommende nesten hele tida og får sug i magen bare du ser en bil med samme farge som bilen Hennes eller Hans? Ta mot til deg, bare du selv kan gjøre drømmen til virkelighet.

Sjokolade
Blir du glad bare du hører navnet Willy Wonka? Får du vann i munnen av å tenke på varm, flytende, mørk sjokolade? Med hvitt trekk, eller kanskje med marsipan- eller mintfyll? Vel, det er lov å kose seg litt!

Fritid
Tar du deg selv i å sitte og drømme om alt du skulle gjort hvis du hadde hatt litt ekstra fri? To måneder i Sør-Amerika? Eksotisk storbyliv med kjæresten? Backpacking i Asia med gode venner? Eller bare strandliv og avslapning – helt alene? Kanskje tida er moden for tidlig ferie eller til og med permisjon. Kanskje det er på tide å realisere drømmene dine. Du har helt sikkert fortjent det!

Lotto
Drømmer du om den store premien? Har du så mange ideer til hva du kan bruke den til at de ikke ville fått plass i en bok? Kanskje du skal begynne med å levere kupongen. Her er det mange muligheter.

Les også: Sex er like gøy som lotto-gevinst

Først opprettet 23.01.2007
Sist redigert 02.04.2007