Husk regningene før du reiser på ferie

Følger du disse rådene får du betalt regningene i tide, og slipper dyre purregebyrer.

BETAL: Legg NRK-lisens og andre regninger til betaling før du reiser på ferie. Foto: BERIT B. NJARGA
BETAL: Legg NRK-lisens og andre regninger til betaling før du reiser på ferie. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du reise bort i sommer og vil slippe å bruke tid på regningsbetaling, samtidig som du vil holde feriebudsjettet?

Her er tre ting du bør gjøre i nettbanken nå, så sørger du for at regningene blir betalt, og unngår at feriebudsjettet spiser av de faste utgiftene.

Opprett regningskonto

For å være sikker på at du får betalte faste utgifter og regninger hver måned, oppretter du selv en regningskonto i nettbanken. Når kontoen er opprettet, bør du skaffe deg oversikt over dine totale årlige kostnader.

Husk å få med alt, fra månedlig avdrag på boliglånet og strømregningene til service på bilen og EU-kontroll. Deretter deler du beløpet på 12 for å finne ut hvor store utgiftene blir på en gjennomsnittlig måned.

Dette beløpet overfører du til regningskontoen på lønningsdag hver måned.

Før du svir av alle feriepengene og eventuelle skattepenger på drømmeferien, kan du vurdere å overføre noen av disse pengene til regningskontoen. Dette kan fungere som en ekstra buffer ved uforutsette utgifter til for eksempel tannlegebesøk eller ny vaskemaskin hvis den gamle ryker.

Bruk avtalegiro

Bruk av avtalegiro er en smart måte å sørge for at regninger blir betalt i tide. Slik slipper du eventuelle purregebyrer, som fort utgjør en del kroner i løpet av et år om du er av den distré typen.

Husk og at det lønner seg å velge e-faktura i tillegg, så er du sikker på å slippe unna fakturagebyrer, som vanligvis ligger på rundt 35 kroner per regning.

Stadig flere nordmenn bruker e-faktura og avtalegiro, for i tillegg til å betale regningene når du skal, slipper du å fylle inn kid-nummeret ved hver regningsbetaling.

Husk NRK-lisensen

NRK-lisensen betaler man to ganger hvert år, og regning nummer to forfaller midt i sommerferien, nærmere bestemt 31. juli. Da lyder det skydlige beløpet til rikskringkastingen på 1.364,58 kroner.

Denne bør du passe på å legge til betaling i nettbanken, så slipper du unna det saftige purregebyret på 189,53 kroner. Staten har nemlig egne regler for hvor mye de kan ta betalt ved for sen betaling.

Les også hvem som ikke skal betale TV-lisens

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer