Husk helsetrygdkort til ferien

Gir deg rett til nødvendig medisinsk behandling.

Husk helsetrygdkort til ferien
Publisert
Sist oppdatert

Skal du på ferie til et annet EØS-land, lønner det seg å ha med det europeiske helsetrygdkortet.

Dette gir deg rett til nødvendig medisinsk behandling i ferielandet.

Her trenger du kortet

Skulle du bli syk under ferieoppholdet, gir det europeiske helsetrygdkortet rett til dekning av utgifter til helsetjenester etter reglene i landet hvor du oppholder deg.

For å få kortet tilsendt, går du til helfo.no for bestilling. Hvert familiemedlem må ha hvert sitt kort, og ifølge Helfo tar det cirka ti dager å få kortet tilsendt.

Skal du på ferie til et annet nordisk land, skal du derimot ikke behøve å ha med eller vise frem kortet.

Tidligere var det europeiske helsetrygdkortet ikke gyldig i Kroatia, men fra 12. april i år ble landet EØS-medlem. Dermed har du helserettigheter også der. Tyrkia derimot, som er et svært populært ferieland, er ikke en del av EØS, og her er helsetrygdkortet ikke gyldig. Det samme gjelder Israel.

Her er en oversikt over alle land hvor kortet er gyldig.

Trenger jeg reiseforsikring?

Selv om du har med deg helsetrygdkortet på ferie, anbefaler Helfo at du tegner en reiseforsikring i tillegg. Årsaken til dette er at kortet i mange land ikke dekker utgifter til helsetjenester fullt ut. Blant annet kan dette gjelde sykehusopphold.

Kortet dekker heller ikke ekstra utgifter til hjemreise fordi du er blitt syk eller utsatt for en ulykke, bortsett fra i Norden, hvor slike utgifter skal dekkes.

Les også: Nå har også dette kredittkortet reiseforsikring

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer