Husk bedre med grønn te

Folk som regelmessig drikker grønn te har bedre mental helse og husker bedre, viser en japansk undersøkelse.

Grønn te er sunt og godt for den mentale helsen. Jevnt inntak av kopper med te kan minimere hjernecellenes forfall i alderdommen.

Mer enn 1000 japanere i 70 års alderen deltok nylig i et forskningsprosjekt. Tidligere laboratorieundersøkelser viser at visse stoffer i grønn te beskytter hjernecellene og minimerer risikoen for å få sykdommer som blant annet Alzheimers.

Resultatene ble presentert i siste utgave av tidsskriftet American Journal of Clinical Nutriton.

Den positive effekten av grønn te kan muligens forklare hvorfor så mennesker i Japan lider av aldersdemens sammenlignet med Europa og USA.

De nye funnene føyer seg inn i rekken av angivelig positive effekter ved grønn te.

- Det finnes etter hvert en rekke studier som viser at det er helsemessig gunstig å drikke grønn te, sier professor i ernæring Christian A. Drevon ved Universitetet i Oslo til VGNett.

Grønn te inneholder flere naturlige konserveringsmidler, såkalte antioksidanter. Konserveringsmidlene nøytraliserer stoffer som kan skade kroppen og beskytter på denne måten mot sykdom.

- Det finnes stoffer i den grønne teen som påvirker den oksidative status. Dermed er teen gunstig for å motvirke hjerte- og karsykdommer, enkelte typer kreft og betennelsessykdommer generelt, sier ernæringsprofessor Drevon.

Men dersom du er gravid bør du unngå den helsebringende teen.

 

Mozon.no,28.02.2006