Husk å sjekke at skattekortet er riktig

Så slipper du å betale for lite eller for mye skatt i 2015.

<b>SKATT:</b> Vil du ha utbetalt riktig lønn, og ikke minst betale riktig skatt hver måned, bør du sjekke grunnlaget for skattekortet ditt. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SKATT: Vil du ha utbetalt riktig lønn, og ikke minst betale riktig skatt hver måned, bør du sjekke grunnlaget for skattekortet ditt. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i desember fikk norske arbeidstakere tilsendt skattetrekkmelding for 2015, som sier noe om grunnlaget for neste års skattekort.

I 2015 som i år trenger du ikke å levere nytt skattekort til arbeidsgiver, som henter dette elektronisk. Men du bør sjekke at tallene stemmer.

Disse bør endre skattekortet

Skattetrekkmeldingen har du enten fått tilsendt til meldingsboksen i Altinn, eller i posten om du har reservert deg mot å være elektronisk bruker.

Merk at du nå slipper Java ved innlogging i Altinn med BankID.

Det er spesielt de som har hatt endringer i økonomien, eksempelvis om man har fått ny jobb og høyere lønn, som kan påvirke hvor mye skatt du bør betale.

Da kan du gå inn i skattetrekksmeldingen, og trykke på linken nederst som heter «endre skattetrekket», som på bildet under.

image: Husk å sjekke at skattekortet er riktig


Her finner du mer informasjon om hvem Skatteetaten råder om å endre skattekortet.

Slik blir skatten i 2015

Er du nysgjerrig på hvor mye skatt du skal betale i 2015, kan det også være verdt å sjekke ut Dinsides skattekalkulator.

Det er også verdt å merke seg at regjeringen har gjort flere endringer som kan påvirke din økonomi, som å justere minstefradraget og beholde skatteklasse 2 for ektefeller.