Det er sure penger, men rentene løper om du ikke betaler restskatten i tide. Foto: Per Ervland
Det er sure penger, men rentene løper om du ikke betaler restskatten i tide. Foto: Per Ervland Vis mer

Husk å betale restskatten

Fristen for innbetaling er 20. august.

Publisert
Sist oppdatert

Skatteetaten oppfordrer skattebetalere til å betale inn restskatten i tide. 460.000 nordmenn fikk restskatt ved skatteoppgjøret i juni, og første forfallsdato er torsdag 20. august.

Fristen gjelder for skatteytere som fikk oppgjøret i juni.

- Det lønner seg å betale restskatten i tide, sier skattedirektør Svein Kristensen.

Betaler du for sent, får du forsinkelsesrente på 8,25 prosent.

Restskatten skal betales til skatteoppkreverkontoret eller kemnerkontoret i kommunen, og betalingskort med KID-nummer skal være sendt ut i god tid.

Det er bare restskatt på over 99 kroner som skal betales, og har du restskatt på 1.000 kroner eller mer, skal dette betales i to like terminer, den 20. august og den 24. september.

Rentene løper

Om du ikke betaler innen fristen, får du ikke purregebyr, men en forsinkelsesrente (morarente) løper fra første dag.

Skatteoppkreveren i kommunen kan sette i verk ulike tiltak for å kreve inn restskatt som ikke er betalt ved forfall. Skatteoppkreverne benytter, ifølge Skattedirektoratet, et beslutningsstøttesystem i sitt innkrevingsarbeid. Det gir dem bedre mulighet til å velge tiltak tilpaset den enkelte skatteyter og dennes situasjon når pengene skal innkreves. Det skal også bidra til å sikre at det ikke settes i verk strengere tiltak enn nødvendig.

Lønn, nettoformue, boligens ligningsverdi og betalingshistorikk er noen av opplysningene skattekontoret kan legge til grunn før de bestemmer seg for type innkrevingstiltak.

Kan du få gratis gjeldsordning?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer