Husk å betale restskatten

Fristen for innbetaling er i morgen 24. september.

Siste forfall for restskatten er i morgen. Foto: Per Ervland
Siste forfall for restskatten er i morgen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

460.000 nordmenn fikk restskatt ved skatteoppgjøret i juni, og forfallsdato for 2. termin er torsdag 24. september.

Denne fristen gjelder for skatteytere som fikk oppgjøret i juni.

Skattedirektør Svein Kristensen har tidligere uttalt at det lønner seg å betale restskatten i tide. Det har han selvfølgelig helt rett i, for hvis du betaler for sent, får du en forsinkelsesrente på 8,25 prosent.

Restskatten skal betales til skatteoppkreverkontoret eller kemnerkontoret i kommunen, og betalingskort med KID-nummer skal være sendt ut i god tid.

Det er bare restskatt på over 99 kroner som skal betales, og har du restskatt på 1.000 kroner eller mer, skal dette betales i to like terminer, den 20. august og den 24. september.

Er lommeboka klar for høsten? Se sjekkpunktene!

Rentene løper

Om du ikke betaler innen fristen, får du ikke purregebyr, men en forsinkelsesrente (morarente) løper fra første dag.

Skatteoppkreveren i kommunen kan sette i verk ulike tiltak for å kreve inn restskatt som ikke er betalt ved forfall. Skatteoppkreverne benytter, ifølge Skattedirektoratet, et beslutningsstøttesystem i sitt innkrevingsarbeid. Det gir dem bedre mulighet til å velge tiltak tilpaset den enkelte skatteyter og dennes situasjon når pengene skal innkreves. Det skal også bidra til å sikre at det ikke settes i verk strengere tiltak enn nødvendig.

Lønn, nettoformue, boligens ligningsverdi og betalingshistorikk er noen av opplysningene skattekontoret kan legge til grunn før de bestemmer seg for type innkrevingstiltak.

Kan du få gratis gjeldsordning? Se selv

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer